HSP - Hrvatski sindikat POŠTE

POST INFO 736 – SVAKOG PETKA ISPOČETKA

Koliko god smo puta upozoravali na zakonsku obvezu Poslodavca da radniku MORA dostaviti raspored rada najmanje tjedan dana ranije, u Mreži je to i dalje nemoguća misija. Kad smo nedavno o tome razgovarali sa izvršnim direktorom Divizije g. Poljakom, on je čak rekao da će inzistirati na tome da voditelji rade mjesečne rasporede radnika. Gdje je onda zapelo i u čemu je problem?! Zašto veliki broj radnika u petak nema pojma gdje će raditi u ponedjeljak? Da ne spominjemo čestu praksu kako je subota pa čak i nedjelja navečer, vrijeme kada radnici saznaju gdje im je sutra raditi. Ono što najviše iritira u cijeloj priči je da voditelji čak i ne vide problem u tome, pa ako se i dogodila vanredna situacija, ne osjećaju potrebu s radnikom o tome razgovarati već samo hladno i bez ikakvog objašnjenja obavijeste radnika u petak (subotu ili nedjelju) kako u ponedjeljak rade u nekom drugom uredu s nekim drugačijim internim radnim vremenom. Nerijetko je taj ured i poprilično udaljen, bez organiziranog javnog prijevoza i zahtijeva da se čovjek organizira s osobnim automobilom kojeg možda nema, možda je pokvaren ili ga dijeli sa ukućanima. Ništa od toga se voditelja ne tiče, jer tko mu išta može i tko mu smije proturiječiti. Kad već toliko držimo do vizualnog identiteta, kad su nam ljudi na prvom mjestu, hvalimo se brojnim nagradama i postignućima, nije li krajnje vrijeme vratiti se na “prizemne i obične” teme kao što su, na primjer, poštivanje svojih radnika, uvažavanje njihovih potreba i mogućnosti i na koncu prihvatiti činjenicu da isti ti ljudi, osim onog poštanskog, imaju i svoj privatni život?

NOVI LOGO HRVATSKE POŠTE

Od jučer, dana 27. lipnja, godine Gospodnje 2019., stari logo Hrvatske pošte, pomalo naglo ali, potpuno sigurno, odlazi u povijesnu ropotarnicu. Odradio je starac što je odraditi morao i došlo je vrijeme da svoje mjesto prepustiti mlađem, ljepšem i poletnijem. Tako je to s logoima (množina od logo), uostalom, tako je uopće pod kapom nebeskom. Rebranding, a o tomu je ovdje riječ, nema nostalgije, milosti niti emocija. Nema tu doviđenja, nego zbogom i zauvijek. Bez obzira što ne vjerujemo u toteme, „zapise“, predskazanja i slične tričarije, usudimo se svim trudbenicima koji će novi, ljepši i poletniji logo nositi na svojim radnim odorama, poželjeti jednako takve, nove i ljepše radne, materijalne i sve druge uvjete na njihovim radnim mjestima.

RAD NA OTVORENOM U UVJETIMA VISOKIH TEMPERATURA

Radnici koji obavljaju poslove na otvorenom, često rade u nepovoljnim mikroklimatskim uvjetima, a takav rad u uvjetima iznimno visokih temperatura može utjecati na zdravlje radnika. Važno je upozoravati i ponavljati pravila ponašanja i rizike u takvim uvjetima rada, kako bi se izbjegle neželjene posljedice. Smjernice i upute dobre prakse o radu na otvorenom u uvjetima visokih temperatura izradio je Hrvatski zavod za zaštitu zdravlja i sigurnost na radu iz kojih smo izdvojili najvažnije dijelove iz Osobne zaštitne opreme. RIZIČNI ČIMBENICI PRI RADU – visoka temperatura i vlaga zraka, rad na direktnom suncu, težak fizički rad, dugotrajan boravak na otvorenom na visokim temperaturama, radna odjeća koja otežava znojenje. RANI SIMPTOMI TOPLINSKOG STRESA – glavobolja, vrtoglavica/nesvjestica, razdražljivost/ljutnja/promjene raspoloženja, umor, jako znojenje, grčevi u mišićima, ubrzano disanje i otkucaji srca. ZDRAVSTVENE POSLJEDICE – dehidracija, prolazni toplinski umor, toplinski grčevi, toplinska iscrpljenost, toplinski udar, sunčanica. PRUŽANJE PRVE POMOĆI OSOBI KOJA JE DOŽIVJELA TOPLINSKI UDAR ILI SUNČANICU KADA JE PRI SVIJESTI – osobu polegnuti na leđa, podići noge iznad razine srca, hladiti ventilatorom, staviti hladne komprese, dati tekućinu. KADA JE BEZ SVIJESTI – osobu staviti u bočni položaj i pozvati hitnu pomoć. SAVJETI ZA SMANJENJE TOPLINSKOG STRESA – zamijeniti teški fizički rad strojevima i uređajima, izbjegavati rad u najtoplijem dijelu dana, uzimati dovoljan broj pauza, osigurati zaklon od izravnog djelovanja sunca (šator i sl.), piti vodu i kada se ne osjeća žeđ, nositi laganu, pamučnu odjeću (ako je moguće), koristiti kreme s UV zaštitnim faktorom, koristiti sunčane naočale (zaštita najmanje UV 400), naučiti prepoznati rane znakove toplinskog stresa, izbjegavati alkohol i kofeinske napitke.

MEĐUNARODNA KONFERENCIJA RADA USVOJILA KONVENCIJU BR. 190 O NASILJU I UZNEMIRAVANJU U SVIJETU RADA

NHS – Nakon dvogodišnje rasprave, Međunarodna konferencija rada je na svojem zasjedanju, 21. lipnja 2019. godine sa 439 glasa za, 7 protiv i 30 suzdržanih, usvojila Konvenciju o nasilju i uznemiravanju u svijetu rada te pripadajuću Preporuku. Konvencijom se nasilje i uznemiravanje u svijetu rada određuje kao raspon neprihvatljivih ponašanja i praksi ili prijetnji, bilo da su se dogodile jednom ili više puta, koje imaju cilj ili posljedicu ili je vjerojatno da će imati posljedicu u fizičkoj, psihičkoj, seksualnoj ili ekonomskoj šteti, a uključuje i rodno utemeljeno nasilje i uznemiravanje. Rodno utemeljeno nasilje i uznemiravanje označava nasilje i uznemiravanje usmjereno na osobe zbog njihovog spola ili roda, ili utječe nesrazmjerno na određeni spol ili rod te uključuje seksualno uznemiravanje. Konvencija štiti radnike i druge osobe u svijetu rada, uključujući zaposlenike definirane nacionalnim pravom i praksom, kao i osobe koje rade neovisno o njihovom ugovornom statusu, osobe na osposobljavanju, uključujući naučnike i pripravnike, radnike kojima je završilo zaposlenje, volontere, tražitelje posla i prijavitelje za posao te pojedince koji imaju autoritet, obveze ili odgovornosti poslodavca. Konvencija se primjenjuje na sve sektore – privatne i javne, u formalnoj i neformalnoj ekonomiji, u gradskim i ruralnim područjima. Konvencija se odnosi na nasilje i uznemiravanje u svijetu rada koje se događa tijekom ili je povezano ili proizlazi: iz rada na radnom mjestu, uključujući javne ili privatne prostore gdje su oni određeni kao mjesto rada, na mjestima gdje je radnik plaćen, gdje koristi stanku ili objeduje, ili koristi sanitarne čvorove, mjesta za pranje ili garderobe; tijekom putovanja povezanih s poslom, treninga, okupljanja ili društvenih aktivnosti; kroz komunikaciju povezanu s poslom, u smještaju koji je osigurao poslodavac te za vrijeme puta na posao i s posla. Konvencija obvezuje države na usvajanje, u skladu s nacionalnim pravom i okolnostima te savjetujući se s reprezentativnim organizacijama poslodavaca i radnika, uključivog, integriranog i rodno osjetljivog pristupa za prevenciju i eliminaciju nasilja i uznemiravanja u svijetu rada. Također, Konvencija obvezuje na usvajanje zakonodavstva koje će regulirati i zabraniti nasilje i uznemiravanje u svijetu rada, odgovarajućih mjera za prevenciju nasilja i uznemiravanja u svijetu rada te mjera za nadzor i izvršenje zakonodavstva, kao i osigurati učinkoviti pravni lijek. Konvencija stupa na snagu dvanaest mjeseci nakon datuma registriranja ratifikacije od strane dvije države članice Međunarodne organizacije rada. Kako je pitanje nasilja i uznemiravanja u svijetu rada od velike važnosti za radnike i sindikate u Hrvatskoj, Nezavisni hrvatski sindikati pokrenut će inicijativu za ratifikaciju predmetne Konvencije u Republici Hrvatskoj.

LJETOVANJE U PLAVOJ VALI

Poštovane kolegice i kolege, tijekom TURISTIČKE SEZONE i u POSEZONI u PLAVOJ VALI ima još slobodnih termina za ljetovanje i odmor u svim našim turističkim objektima, a za vrijeme PUNE TURISTIČKE SEZONE slobodnih apartmana imamo na:

PUNTU (Otok Krk)
• rujan (8.-15. / 1 studio i 1 jednosobni)

VRBOSKOJ (Otok Hvar)
• rujan (4.-14. / 1 jednosobni i 3 dvosobna)

BOLU (Otok Brač)
• rujan (8.-15. / 1 dvosobni apartman)

MLINIMA (kraj Dubrovnika)
• rujan (8.-15. / 1 četverokrevetni)

Kvalitetan i ukusno opremljen turistički smještaj – top turistička odredišta – najpovoljnije cijene smještaja i uvjeti plaćanja (do 10 rata bez kamata), možete pronaći samo kod nas.
Za sve informacije posjetite našu internet stranicu www.sindikat-hsp.hr
ili nas nazovite na telefone: 01 4686 088, 01 4686 093.

ZAŠTO KLIMA NE RADI?

Dok temperature rastu i obaraju rekorde, klima u Sortirnici Rijeka NE RADI! Na svakodnevne upite radnika kada će klima biti popravljena jasnog odgovora nema. Kako je HP „građanima na usluzi“ isto tako potrebno je brinuti i o uvjetima u kojima radnici savjesno obavljaju svoje radne zadatke. Sramotno je uopće da se na ovakve stvari treba upozoravati!