HSP - Hrvatski sindikat POŠTE

Događanja

Hotel Well Terme Tuhelj za svoje TOP partnere (a među njima je i Hrvatski sindikat pošte te svi njegovi članovi) nudi posebnu ponudu!

Ponuda vrijedi do 21.6.2024. (min. boravak 2 noći)

Paket uključuje: polupansion, kupanje na bazenima Vodenog planeta, neograničen ulaz u Svijet sauna, noćno kupanje subotom, korištenje ogrtača za kupanje i ručnika.

Cijena Well premium: 65,00 € / osoba / noć
Cijena Well classic: 55,00 € / osoba / noć

U terminima ALL INCLUSIVE LIGHT PAKETA (26.4. – 5.5.) vrijedi obavezna doplata 4,00 € po osobi / dan
za neograničeno piće uz večeru. Za ponude vrijede redovne doplate i popusti za djecu.

Opći uvjeti: broj soba u ponudi je ograničen. Ponuda je ekskluzivno namjenjena poslovnim partnerima Terma Tuhelj i Terma Olimia, njihovim zaposlenicima i prijateljima.

Požurite s rezervacijom, ponuda je ograničena.

Svima vam od srca želimo sretan i blagoslovljen Uskrs!

Svim našim kolegicama, od srca čestitamo Međunarodni dan žena!

TURISTIČKA SEZONA 2024.

PRIJAVE SE PRIMAJU do 26. veljače 2024.

Zaposleni u Hrvatskoj pošti imaju mogućnosti ljetovati u turističkim objektima PLAVE VALE HSP: Punat (otok Krk), Rogoznica, Bol (otok Brač), Vrboska (otok Hvar) i Mlini kod Dubrovnika.

Vrhunski turistički smještaj, iznimno pristupačne cijene i povoljni uvjeti plaćanja, pružaju Vam mogućnosti uživanja u najljepšim hrvatskim turističkim odredištima na Jadranu.

Cijene noćenja su povoljne i kreću u od 40,00 € do 70,00 € po danu turističkog smještaja.

Plaćanje smještaja moguće je jednokratno (prije dolaska na objekt) uz popust od 5% ili u ratama (5-10 mjesečnih rata) bez kamata.

Ako ste za vrijeme glavne turističke sezone od 16. lipnja do 15. rujna 2024., namjeravali svoje ljetovanje ili odmor provesti u nekom od naših turističkih objekata, pozivamo Vas da popunjeni obrazac za prijavu, koji možete naći na internetskoj stranici www.sindikat-hsp.hr ili kod Vašeg sindikalnog povjerenika, DOSTAVITE osobno – poštom na našu adresu PLAVA VALA HSP d.o.o., Radićeva 12, 10000 Zagreb ili putem fax-a na broj 01 4929 676 ili na e-mail blagajna1@sindikat-hsp.hr,

POŠALJITE NAM SVOJE PRIJAVE DO 26. VELJAČE 2024.

U turističkoj sezoni 2024. raspored smjena gostiju bit će na bazi sedam noćenja (smjene su nedjeljom), osim za turistički smještaj u Vrboskoj na otoku Hvaru, gdje će smjene biti na bazi 10 noćenja.
Sve preostale informacije vezane uz naše ponude, kao i uz uvjete smještaja možete pronaći na našoj internetskoj stranici www.sindikat-hsp.hr ili upitati na telefone 01 4686 087, 4686 088, 4686 093.

VRHUNSKI SMJEŠTAJ – POVOLJNE CIJENE – TOP TURISTIČKE DESTINACIJE
PLAVA VALA HSP d.o.o.

PRIJAVE DO 31. KOLOVOZA 2023.

Dragi članovi, Hrvatski sindikat pošte i ove godine tradicionalno organizira sportske susrete za svoje članove. Susreti će se održati u Zaton Holiday Resortu, Dražnikova 76 t, Zaton, od 21. do 24. rujna 2023. godine.  Prijave kreću s današnjim danom i trajat će do 31. kolovoza 2023. Kao i ranijih godina, na susrete će se moći prijaviti i oni koji nemaju sportskih ambicija, a navijanje i druženje im dobro ide. Mogućnost za odabir takvog načina sudjelovanja bit će ponuđena na prijavnici koju ćete moći pronaći kod svog sindikalnog povjerenika.

Na prijavnici ćete moći odabrati jednu od ponuđenih disciplina – mali nogomet (M), pikado (Ž/M), boćanje (Ž+M), odbojka (Ž+M), povlačenje konopa (Ž+M), tenis (Ž/M) i stolni tenis (Ž/M).

Molimo vas da na prijavnicama popunite SVE tražene podatke.

Kao i za sve dosadašnje susrete, na prijavnici će biti potreban potpis vašeg neposrednog rukovoditelja, stoga vas molimo da se na vrijeme organizirate i usuglasite sa svojim nadređenima, odnosno da dogovorite korištenje godišnjeg odmora u navedene dane održavanja susreta. Uz prijavnicu, potrebno je popuniti te potpisati i suglasnost, koju također možete zatražiti kod svog sindikalnog povjerenika.

 

 

PRIJAVE SE PRIMAJU do 3. ožujka 2023.

Zaposleni u Hrvatskoj pošti imaju mogućnost ljetovati u turističkim objektima PLAVE VALE HSP: Punat (otok Krk), Rogoznica, Bol (otok Brač), Vrboska (otok Hvar) i Mlini kod Dubrovnika.  Vrhunski turistički smještaj, iznimno pristupačne cijene i povoljni uvjeti plaćanja, pružaju Vam mogućnost uživanja u najljepšim hrvatskim turističkim odredištima na Jadranu.

Cijene noćenja su povoljne i kreću se od 40 do 65 EUR po danu turističkog smještaja.

Plaćanje smještaja moguće je jednokratno (prije dolaska na objekt) uz popust od 5% ili u ratama (5-10 mjesečnih rata) bez kamata.  Ako ste za vrijeme glavne turističke sezone od 11. lipnja do 17. rujna 2023., namjeravali svoje ljetovanje ili odmor provesti u nekom od naših turističkih objekata, pozivamo Vas da popunjeni obrazac za prijavu, koji možete naći na internetskoj stranici www.sindikat-hsp.hr ili kod Vašeg sindikalnog povjerenika, DOSTAVITE osobno – poštom na našu adresu PLAVA VALA HSP d.o.o., Radićeva 12, 10000 Zagreb ili putem fax-a na broj 01 4929 676 ili na e-mail blagajna1@sindikat-hsp.hr

POŠALJITE NAM SVOJE PRIJAVE DO 3. OŽUJKA 2023.

U turističkoj sezoni 2023. raspored smjena gostiju bit će na bazi sedam noćenja (smjene su nedjeljom), osim za turistički smještaj u Vrboskoj na otoku Hvaru, gdje će smjene biti na bazi 10 noćenja. Sve preostale informacije vezane uz naše ponude, kao i uz uvjete smještaja možete pronaći na našoj internetskoj stranici www.sindikat-hsp.hr ili upitati na telefone 01 4686 087, 4686 088, 4686 093.

VRHUNSKI SMJEŠTAJ – POVOLJNE CIJENE – TOP TURISTIČKE DESTINACIJE PLAVA VALA HSP d.o.o.

Dana 12. prosinca 2022. bit će održani 9. izbori za radnička vijeća i povjereništva radnika za zaštitu na radu u Hrvatskoj pošti. Izbori će biti organizirani po svim GP-ima (svaki GP bit će jedna izborna jedinica).

Izbori će biti provedeni pisanim putem, a to znači da će svakom radniku zaposlenom u Hrvatskoj pošti na njegovo radno mjesto biti dostavljen glasački listić. Takav glasački listić, najkasnije do završetka glasovanja, odnosno do dana izbora 12.12.2022. treba biti zaprimljen na adresi izbornog odbora u zatvorenoj omotnici.

Želiš li utjecati na odluke o sigurnosti radnih mjesta, našim pravima i obvezama, na poslovanje Hrvatske pošte i svega onoga što nas se itekako tiče, izaberi svoje predstavnike u Radničko vijeće i Povjereništvo radnika za zaštitu na radu, koji su zakonom utvrđeni oblici suodlučivanja radnika.
Kada ne bi bilo Radničkog vijeća o budućnosti nas radnika, uvjetima rada i o socijalnoj sigurnosti nas i naših obitelji, odlučivao bi jednostrano Poslodavac.

Povjerenici zaštite na radu, sukladno svojim zakonskim ovlastima, također mogu značajno pridonijeti i utjecati na sigurnost radnika na radnom mjestu.
Zbog svega toga trebaju nam povjerenici koji znaju i mogu utjecati na Poslodavca, koji će osigurati radnicima sigurne radne uvjete i zdrav radni okoliš.

Zašto trebaš izaći na izbore? Zbog toga jer o zaštiti naših radničkih interesa MOŽEMO ODLUČIVATI SAMI!

IZAĐI NA IZBORE I GLASAJ ZA LISTU HRVATSKOG SINDIKATA POŠTE

GP 1 – Nositelj liste za RV i PZNR – ŽELJKO ŠEŠERIN
GP 2 – Nositelj liste za RV i PZNR – DUBRAVKO KOVAČIĆ
GP 3 – Nositelj liste za RV i PZNR – ŽELJKO MILJAK
GP 4 – Nositelj liste za RV i PZNR – LIDIJA PULIŠIĆ
GP 5 – Nositelj liste za RV i PZNR – MARIO VRČEK
GP 6 – Nositelj liste za RV i PZNR – DAMIR JURIŠIĆ – ROSSI

IMA NAS 5.500 I ZASTUPAMO ČLANOVE HRVATSKOG SINDIKATA POŠTE
I SVE RADNIKE ZAPOSLENE U HRVATSKOJ POŠTI

Čuvajmo zajedno naša prava i naša radna mjesta

DJELA, A NE PRAZNE RIJEČI

Sve, cvjetno kopno ovo i veliko joj more
Posvećuje mi grud;
Ko zvijezda sam na kojoj tek njeni dusi zbore,
I… lutam kojekud.

Te kad mi jednom s dušom po svemiru se krene,
Zaorit ću ko grom:
O, gledajte ju divnu, vi zvijezde udivljene,
To moj je, moj je dom!

Silvije Strahimir Kranjčević, Moj dom

Svim našim članovima i radnicima čestitamo Dan državnosti Republike Hrvatske!

 

TURISTIČKA SEZONA 2022.

PRIJAVE SE PRIMAJU

do 28. veljače 2022.

Zaposleni u Hrvatskoj pošti imaju mogućnosti ljetovati u turističkim objektima PLAVE VALE HSP: Punat (otok Krk), Rogoznica, Bol (otok Brač), Vrboska (otok Hvar) i Mlini kod Dubrovnika.  

Vrhunski turistički smještaj, iznimno pristupačne cijene i povoljni uvjeti plaćanja, pružaju Vam mogućnosti uživanja u najljepšim hrvatskim turističkim odredištima na Jadranu.

Cijene noćenja su povoljne i kreću se u iznosu od 260 do 410 kn po danu  turističkog smještaja.

Plaćanje smještaja moguće je jednokratno (prije dolaska na objekt) uz popust od 5% ili u ratama (5-10 mjesečnih rata) bez kamata.

Ako ste za vrijeme glavne turističke sezone od 12. lipnja do 18. rujna 2022., namjeravali svoje ljetovanje ili odmor provesti u nekom od naših turističkih objekata, pozivamo Vas da popunjeni obrazac za prijavu, koji  možete naći na internetskoj stranici www.sindikat-hsp.hr ili kod Vašeg sindikalnog povjerenika, DOSTAVITE osobno – poštom na našu adresu PLAVA VALA HSP d.o.o., Radićeva 12, 10000 Zagreb ili putem fax-a na broj 01 4929 676 ili na e-mail blagajna1@sindikat-hsp.hr.

POŠALJITE NAM SVOJE PRIJAVE DO 28. VELJAČE 2022. 

U turističkoj sezoni 2022. raspored smjena gostiju bit će na bazi sedam noćenja (smjene su nedjeljom), osim za turistički smještaj u Vrboskoj na otoku Hvaru, gdje će smjene biti na bazi 10 noćenja.  Sve preostale informacije vezane uz naše ponude, kao i uz uvjete smještaja možete pronaći na našoj internetskoj stranici www.sindikat-hsp.hr ili upitati na telefone 01 4686 087, 4686 088, 4686 093.

VRHUNSKI SMJEŠTAJ – POVOLJNE CIJENE – TOP TURISTIČKE DESTINACIJE

PLAVA VALA HSP d.o.o.

Dječačić Noa, koji će u prosincu ove godine navršiti tek dvije godine, boluje od teške i rijetke bolesti – Coats sindrom odnosno Morbus Coats. Noa je slijep na desno oko, vid mu se ne može vratiti, a bolest nažalost i dalje brzo napreduje. Od pet faza bolesti, Noa se trenutno nalazi u četvrtoj. U petoj, najgoroj fazi, slijedi enukleacija (odstranjivanje) oka. Ovu bolnu i tešku situaciju Noini roditelji, od kojih je majka Ana Šebrek naša članica i radnica Hrvatske pošte, žele izbjeći i potrebni su naše podrške. U želji da pomognu svom djetetu, roditelji su o bolesti puno čitali, istraživali i kontaktirali mnoštvo liječnika te tako došli u kontakt s dr. Munierom iz Švicarske, koji može obaviti dodatne pretrage koje u Hrvatskoj nije moguće obaviti (nepostojeća aparatura) i operaciju kako bi se Noino oko što dulje sačuvalo. Tešku borbu i hrabrost ove obitelji ne trebamo posebno naglašavati, no ono što želimo naglasiti jest da trebaju našu podršku i pomoć. Troškovi putovanja, smještaja, pretraga i same operacije iznimno su visoki za roditelje, koji uz Nou imaju još i dvije djevojčice (jedna od njih također ima poteškoća sa zdravljem). Zbog svega navedenoga, a najviše zbog malenog djeteta kojem želimo pomoći, molimo sve vas, drage kolegice i kolege, da kao i puno puta do sada, pokažete svoju solidarnost i pomoć onda kada je to najpotrebnije. Svaka kuna i više je nego dobrodošla, a Noina obitelj će vam na njoj biti uistinu zahvalna. Svoj prilog možete uplatiti na žiro račun;

HR8523600003118862150 

PRIMATELJ: NOA ŠEBREK

OPIS PLAĆANJA: “ZA NOU”  

Uz želju da se što više vas uključi u ovu akciju, obitelji Šebrek izražavamo svoju podršku, a malenom Noi želimo uspješnu borbu i što bezbolniji oporavak.

 

Dana 9. i 10. listopada, obilježavaju se dva važna poštanska dana – Svjetski dan pošte i Dan Hrvatske pošte. Naime, u spomen na osnivanje Svjetske poštanske unije, jedne od najstarijih međunarodnih organizacija, 9 listopada, diljem svijeta obilježava se Svjetski dan pošte. Toga dana, 1874. godine, potpisan je tzv. Bernski ugovor, kojim je ustanovljena prva zajednička konvencija o međunarodnom poštanskom prometu. Budući da ste i svi vi, radnici HP-a, dio ove velike svjetske poštanske obitelji, čestitamo vam Svjetski dan pošte. Drugi za Hrvatsku poštu i njene radnike važan dan, Dan Hrvatske pošte, obilježava se 10. listopada, i to u znak sjećanja na 1990. godinu kada je Hrvatski sabor donio Zakon o osnivanju javnog hrvatskog poštanskog i telekomunikacijskog poduzeća. Svima vama kao i bivšim radnicima HP-a od srca čestitamo i taj poseban dan. Istovremeno se prisjećamo i svih poštarica i poštara kojih više nema, a koji su svojim predanim i odanim radom u HP-u ostavili neizbrisivi trag i zadužili buduće generacije.

 

ANKETA O NASILJU I UZNEMIRAVANJU NA RADNOM MJESTU

SVIMA VAM ŽELIMO
SRETAN
DAN DRŽAVNOSTI
REPUBLIKE HRVATSKE

 

30. SVIBNJA 2021.