HSP - Hrvatski sindikat POŠTE

IZVANREDNI POST INFO 667 – POSTIGNUT DOGOVOR ZA NOVI KOLEKTIVNI UGOVOR

Novi Kolektivni ugovor vrijedit će tri godine

Pregovarački odbor Hrvatske pošte i pregovarački odbor reprezentativnih sindikata postigli su u utorak, 5. prosinca 2017. dogovor za sklapanje novog Kolektivnog ugovora za radnike HP – Hrvatske pošte d.d.
Nakon četiri godine ugovaranja po godinu dana ovaj se Kolektivni ugovor sklapa na razdoblje od tri godine. Time su sindikati i Uprava na duže razdoblje dogovorno zaštitili prava radnika HP – Hrvatske pošte d.d. Uz postojeće jednokratne nagrade, ključna stavka novoga Kolektivnog ugovora jest povećanje plaća za operativna radna mjesta.
Na ime povećanja dodataka na plaću isplatit će se 28.600.000 kn na godišnjoj razini, a prema URU ocjenama u Mirovinski fond 10.200.000 kn.

Poticaj za izvrstan rad

Uprava HP – Hrvatske pošte d.d. predstavila je socijalnim partnerima namjeru uvođenja 3. mirovinskog stupa, a koji će omogućavati isplaćivanje dodatnih nagrada koje će se povezati sa sustavom ocjenjivanja. To će biti sredstva koja će se isplaćivati svima koji radnim učinkom budu ocijenjeni za svoj rad ocjenama 3, 4 i 5, a koja nisu propisana unutar prava iz kolektivnog ugovora. Time će se dodatno nagraditi uredan, savjestan i izvrstan rad. Sve radnike pravovremeno ćemo obavijestiti o detaljima.

Jednokratna godišnja nagrada svim zaposlenicima

Prema Kolektivnom ugovoru na snazi, svim će zaposlenicima 21. prosinca 2017. biti isplaćena jednokratna prigodna nagrada u iznosu od 1000 kuna.