HSP - Hrvatski sindikat POŠTE

ZAJEDNIČKO PRIOPĆENJE SINDIKALNIH SREDIŠNJICA

Mjesecima svjedočimo orkestriranom pritisku Vlade RH tako-zvanog „lijevog“ centra i korporativnih medija na sindikate javnog sektora. Prije no što se prvi puta sindikatima izravno obratila s inicijativom za izmjenu TKU-a za javne službe, Vlada je gotovo pola godine provela prozivajući sindikate zbog kolektivnih ugovora i (valjda nezasluženih?) plaća radnika jer, zamislite, dok u realnom sektoru radnici ne primaju plaće, javni sektor ih i dalje očekuje! Kao da je rad bez plaće prirodno stanje – jer… „nema se“ i kao da će privatni poslodavci platiti svoje radnike, ako zaposleni u javnom sektoru ne dobiju svoje plaće!
Mahom privatizirani hrvatski mediji (naručeno ili samoinicijativno) sve to uredno prenose i sugeriraju suprotstavljeni interes radnika privatnog i javnog sektora, naprosto huškajući jedne protiv drugih.
Mi poručujemo: vaš pristup ne prolazi! U javnom sektoru rade liječnici, medicinske sestre, učitelji, „tete“ u vrtićima, policajci, glumci, vatrogasci… koji brinu o našim obiteljima, našoj sigurnosti i zdravlju, našem znanju, a koji su kao i mi sami – potplaćeni.
I da vam bude jasno: radnici koji žive od svoga rada, bilo u javnom ili privatnom sektoru, na istoj su strani – poslodavci, bilo privatni ili Vlada RH, na drugoj!
Kaže se: „Sit gladnom ne vjeruje“, međutim „Gladni su siti – sitih!“.
Mladen Novosel, SSSH, v.r.
Krešimir Sever, NHS, v.r.
Vilim Ribić, MHS, v.r.
Ozren Matijašević, HUS, v.r.
Damir Jakuš, URSH, v.r.