HSP - Hrvatski sindikat POŠTE

Vlada objavljuje popis poduzetnika koji ne isplaćuju plaću

(HRT) – Na današnjoj sjednici Vlada je u Sabor uputila izmjene Zakona o porezu na dohodak kojim se omogućuje javna objava poduzetnika koji tri mjeseca radnicima ne isplate plaće, ali također objava i dodatno oporezivanje onih koji svojim prihodima ne mogu opravdati imovinu koju imaju, a ima i novosti u naplati poreza na dividendu. Prihvaćen je i prijedlog odluke o oslobađanju od obveze fiskalizacije u prometu gotovinom za ovlaštene mjenjače i prigodnu prodaju na sajmovima, priredbama i izložbama, i to do 1. listopada. Mjenjači bi obveze fiskalizacije bili oslobođeni kako bi im se osiguralo dodatno vrijeme za prilagodbu postojećeg softverskog rješenja i poslovanja mjenjača u sustavu fiskalizacije te radi prilagodbe ljudskih resursa. Prigodna bi prodaja bila oslobođena fiskalizacije jer se smatra da je riječ o specifičnom načinu prodaje na malo te je također potrebno osigurati dodatno vrijeme prilagodbe infrastrukture i ljudskih resursa sustavu fiskalizacije.

Javno ćemo objavljivati i sva rješenja koja budu izrečena o ostvarivanju imovine bez dovoljnih prihoda. Javno ćemo prozvati sve one koji nisu plaćali porez. Bit ćetu i krupnih riba,izjavio je na sjednici minstar financija Slavko Linić.

HŽ Cargo ide Rumunjima

Vlada jeprihvatilaponudu rumunjskog ponuditelja S.C. Grup Feroviar Roman S.A. za kupnju 75-postotnog udjela u tvrtki HŽ Cargo. Samo Feriovarovaponuda bila je potpuna i valjana, odnosno zadovoljila je uvjete natječaja, rekao jeministar pomorstva, prometa i infrastrukture Siniša Hajdaš Dončić.