Sindikat u Čakovcu organizira radnički prosvjed na Dan žena

U DESET GODINA BEZ POSLA OSTALO 3500 RADNIKA U TEKSTILNOJ I OBUĆARSKOJ INDUSTRIJI
“Od poslodavaca očekujemo da radnicima koji žele sudjelovati u prosvjedu to i omoguće”, kaže potpredsjednik Sindikata TOKG-a Nenad Leček
Piše:ibe/VLM (VEČERNJI LIST) Sindikat tekstila, obuće, kože i gume Hrvatske na Dan žena u Čakovcu organizira prosvjed pod motom “Stop kriminalu i uništavanju tekstilne i obućarske industrije”.
U Sindikatu TOKG-a upozoravaju da je “zbog nebrige odgovornih i parcijalnih interesa pojedinaca i lobija” u tim industrijama u posljednjih desetak godina u Međimurskoj županiji ugašeno više od 3500 radnih mjesta. Čak 80 posto otpuštenih su žene.
“Međunarodni dan žena prigoda je da barem prosvjednim aktivnostima iskažemo nezadovoljstvo politikama koje zagovaraju daljnju fleskibilizaciju rada, otpuštanja, prebacivanja posljedica krize isključivo na radnička leđa. Nezadovoljni smo i institucijama koje zatvaraju oči pred kriminalom i lopovlukom koji se događao i događa se u našem dvorištu”, kaže potpredsjednik Sindikata TOKG-a Nenad Leček. Od poslodavaca očekuje da radnicima koji žele sudjelovati u prosvjedu to i omoguće. Prosvjed počinje u 9.30 sati ispred MTČ Tvornice čarapa u stečaju.