HSP - Hrvatski sindikat POŠTE

Sever: Želimo masovne prosvjede s umirovljenicima, studentima…

Zbog vladina dodvoravanja MMF-u
Već danas svaki onaj koji ne radi, a školuje se treba računati na to da će možda morati raditi ne više do 67 nego i do 70-ak godina, kaže Sever
(VEČERNJI LIST) – Mi želimo masovne prosvjede. To je pitanje više ne samo sindikata, to je pitanje građana u cjelini. Ovo se odnosi i na nezaposlene, ovo se odnosi i na umirovljenike i na studente i na školarce – rekao je predsjednik NHS-a Krešimir Sever danas ispred Banskih dvora te dodao da zbog nedostatka socijalnog dijaloga te Vladina dodvoravanja MMF-u i Svjetskoj banci sindikalne središnjice rade na organizaciji velikog prosvjeda. Napomenuo je da će s detaljima o prosvjedu uskoro izaći u javnost.
– Već danas svaki onaj koji ne radi, a školuje se treba računati na to da će možda morati raditi više ne do 67 nego i do 70-ak godina. Kada vam pošalje poruku vaša Vlada, koju pozdravlja MMF, da smo mi građani trošak, da smo mi građani očito netko tko ih opterećuje, onda više nije pitanje trebaju li to raditi sindikati, nego je pitanje trebaju li doista građani reći: E. pa ovoga puta ste stvarno prevršili svaku mjeru – zaključio je Sever.
Dodajmo i da su Nezavisni hrvatski sindikati jučer predsjedniku Vlade Zoranu Milanoviću uputili pismo vezano uz najave iz Zaključne izjave Misije MMF-a. Posebno su reagirali na mogućnost da se Zakon o radu mijenja prema uputama MMF-a, najavivši izlazak na ulicu ne samo članova sindikata nego svih građana Hrvatske.
–Što biste se dogovarali i pregovarali sa socijalnim partnerima, što biste pitali građane ako sve to lijepo možete dogovoriti s MMF-om, Svjetskom bankom, bonitetnim agencijama i drugima?! Zar vam je važnije odobrovoljiti i zadovoljiti te iste „bjelosvjetske moćnike“, nego li služiti interesima hrvatskih građana? Jesu li vam doista ti građani toliko malo važni – kritiziraju sindikati.