HSP - Hrvatski sindikat POŠTE

Sever: Vlada nas je prevarila! Tvrdili su da imaju rješenja za krizu, a pokazali su se nesposobnima

Autor: Ivan Klarić (Politika+) – Pad BDP-a, nove, veće cijene goriva, velika nezaposlenost, apatija i loše stanje u hrvatskom gospodarstvu. Nažalost, stanje nikako nije dobro i zato se na jesen mogu očekivati novi neslavni rekordi u broju nezaposlenih. Sve to zabrinjava predsjednika Nezavisnih hrvatskih sindikata Krešimira Severa koji ističe da je Vlada pokazala kako nemaju rješenje za sve probleme s kojima se Hrvatska suoačava.
– Na žalost, građani nemaju razloga biti optimisti. Baš suprotno, sasvim je izgledno da ove negativne brojke budu još gore, kaže zabrinuto Sever.
No, ono što još najviše zabrinjava Severa je, kaže, činjenica da aktualna Vlada očito nema rješenja.
– Vlada nas je prevarila. Tvrdila je da ima rješenja, a rješenja, kako vidimo, nemaju. Pokazali su da su nesposobni, da vode potpuno krivu gospodarsku politika koja je sve a nikako ne proturecesijska. BDP pada, pada potrošnja, padaju plaće, nezaposlenih je sve više. Zato je meni potpuno neprihvatljiva izjava ministra Linića koji tvrdi da je Vlada napravila sve što je u njenoj moći. Ako je tome tako, onda bi vladajući trebali razmisliti o promjenama u Vladi, ali i o promjeni gospodarske politike, u jednom će dahu čelnik NHS-a.
Sever ističe da je posebno zabrinjavajuću to što vladajući mijenjaju rokove kada bi nam napokon trebalo biti bolje.
– Tu se posebno ističe Radimir Čačić koji samo pomiče rokove. Krenuo je s lipnjem ove godine, onda je to pomaknuo na rujan da bi na kraju taj svoj rok prebacio na slijedeću godinu. I to nešto govori, jasno će Sever.
I dok ne uspjevaju riješiti gospodarske probleme, vladajući, podsjeća Sever, uhljebljuju svoje ljude gdje god je to moguće.
– Promijenili su sve uprave i čelnike državnih poduzeća i postavili svoje ljude. Čini mi se da im je to najvažnije, kritički će Sever.
Ipak, ono što je najgore, kaže Sever, je bojazan da nam s ovim ljudima na vlasti neće tako skoro biti bolje.
– Možda je vrijeme za promjenu njihove gospodarske politike. Ovo ne vodi nikud, nema ni naznake oporavka, na kraju će Sever