HSP - Hrvatski sindikat POŠTE

Radnici trebaju nadu!

ETUC/NHS/SSSH – Povodom obljetnice Rimskih ugovora 25. ožujka u Rimu će se održati sastanak na vrhu šefova vlada i država članica EU. To je prigoda na kojoj oni koji donose odluke u ime svih građana država članica EU rasprave i analiziraju situaciju u Europskoj uniji i donesu odluke koje će biti na dobrobit radnika i svih građana EU.

Europska konfederacija sindikata (ETUC), kao i njene članice u Hrvatskoj – NHS i SSSH, koji zajedno predstavljaju više od 45 milijuna radnika diljem Europe, pozivaju vlade svih država članica da ozbiljno razmisle o frustracijama, strahu i nepovjerenju među radnicima i građanima, uglavnom zbog nezaposlenosti, siromaštva, nejednakosti, socijalne isključenosti i nedostatka mogućnosti.

To je problem za sve vas, ne samo za institucije EU-a, a jedini način da se taj problem riješi jest izgradnja snažnije Europske unije koja je više ujedinjena i u stanju građanima i radnicima ponuditi konkretna rješenja za njihove probleme.

Radnici trebaju nadu, trebaju shvatiti kamo Europa ide i vidjeti kako će njima, njihovim obiteljima i djeci ponuditi bolji život. Rasprava i istinsko povezivanje s građanima, sindikatima i organizacijama civilnog društva prijeko su potrebni i treba ih poticati.
Iz tog razloga Europska konfederacija sindikata i njene članice pozivaju šefove država i vlada da postignu sporazum o budućem napretku europske suradnje i integracija. Sporazum čiji će cilj biti Europa sa stvarnim i snažnim socijalnim stupom, socijalnom zaštitom, zaštitom potrošača, kvalitetnim zapošljavanjem, pristojnim javnim uslugama i nadom u budućnost Europe.

EKS, NHS i SSSH danas su predsjedniku Vlade RH uputili otvoreno pismo u kojemu ga pozivaju na takav pristup EU, a isto će učiniti i kolegice i kolege iz ostalih zemalja članica EU.