HSP - Hrvatski sindikat POŠTE

POST INFO 873 – UTORAK – DAN D?

Je li poslodavac konačno prihvatio stavove i tumačenja Hrvatskog sindikata pošte te shvatio ozbiljnost situacije i potrebe što hitnijeg rješavanja pitanja materijalnog statusa radnika saznat ćemo u utorak, 4. srpnja

Nakon što je Hrvatski sindikat pošte odbio poziv poslodavca za pregovaranje za novi kolektivni ugovor, isključivo zbog toga što bi to dodatno odgodilo povećanje materijalnih prava radnika, nakon svih aktivnosti Hrvatskog sindikata pošte s ciljem da se žurno povećaju materijalna prava, Uprava Hrvatske pošte jučer nam je poslala poziv za žurnim sastankom koji prenosimo u cijelosti:

„Poštovani, Obzirom na hitnost situacije, pozivamo vas na sastanak dana 04.07.2023. godine – utorak, u 13 sati, NSC III kat, soba 310 (Žuti klik) radi dogovora oko poboljšavanja materijalnih prava radnika.“

Iako Hrvatski sindikat pošte nema potrebu komentirati izjave pojedinaca ili „ekipa“, koje kruže posljednjih dana, jer smo mišljenja da je vrijeme trenutačno bolje koristiti u druge pametnije svrhe, ne možemo ne reagirati istinom na neistine koje se šire Hrvatskom poštom.

Želimo naglasiti da je Hrvatski sindikat pošte krenuo bržim putem, koliko god to čudno izgledalo. Naime, pregovori za NOVI kolektivni ugovor su izrazito dugotrajan proces za razliku od ANEKSA postojećeg kolektivnog ugovora, koji je puno kraći i brži način za poboljšanje materijalnog statusa radnika.

Hrvatski sindikat pošte je u svojim dosadašnjim nastojanjima, zatražio posredovanje od resornog ministra, što je dovelo do poziva poslodavca da se zbog „hitnosti situacije“ održi sastanak „radi dogovora o poboljšanju materijalnih prava radnika“. Hrvatski sindikat pošte SUDJELOVAT će kao i uvijek do sada, i na ovom sastanku.

Zaključujemo da je poslodavac konačno prihvatio stavove i tumačenja Hrvatskog sindikata pošte, ali još više se nadamo da je shvatio ozbiljnost situacije i potrebe što hitnijeg rješavanja pitanja materijalnog statusa radnika!