HSP - Hrvatski sindikat POŠTE

POST INFO 728 – PRESELJENJE U NOVI SORTIRNI CENTAR Pozivamo vas da ispunite anketu

Preseljenje u novi sortirni centar Hrvatske pošte (NSC) te početak rada u novim prostorima u Velikoj Gorici očekuje se u srpnju. O točnim terminima i procesu selidbe svatko će dobiti informacije od svojeg rukovoditelja. U povodu skorašnjeg preseljenja, predsjednik Uprave Ivan Čulo uputio je pismo radnicima, koje vam prenosimo u dijelovima i pridružujemo se pozivu da ispunite predmetnu anketu kako bi pomogli u rješavnju problema s prijevozom. „Svjestan sam da promjena mjesta rada svakom od nas znači i privikavanje na nove okolnosti, no važno je istaknuti da će uvjeti rada u novom prostoru biti na sasvim drukčijoj razini od dosadašnjih… O svim pojedinostima u vezi s preseljenjem obavještavat ćemo vas još detaljnije u svim našim internim glasilima. Na intranetu će biti otvorena posebna kategorija – „NSC“ – u kojoj ćemo pisati o preseljenju radnih procesa, o našem restoranu, mogućnostima prijevoza, parkiranja i ostalom. Uz ovo pismo priložena je i kratka anketa koju su sastavile kolege iz Ureda za upravljanje ljudskim resursima. Molim vas da ju popunite i vratite u predviđenoj omotnici kolegama u Uredu kako bismo imali što više informacija o vašim potrebama u vezi s prijevozom. Analizom adresa stanovanja možemo vidjeti da je dosta vas upravo s područja Novog Zagreba, Velike Gorice, ali i Dubrave, Sesveta te područja prema Karlovačkoj i Krapinsko- zagorskoj županiji. Ono što znamo jest da ćemo osigurati maksimalan broj parkirališnih mjesta te, po vašim iskazanim potrebama u anketi, osigurati posebne linije prijevoza. Ako osim prijevoza postoje još neke teme o kojima želite razgovarati u ovoj fazi ili imate drugih pitanja, molim vas da ih pošaljete e-poštom na adresu nsc@posta.hr. Kolege iz Ureda za korporativne komunikacije bit će vam na raspolaganju te će vam na njih odgovarati u suradnji sa mnom. Siguran sam da ćemo zajedničkim snagama naći još neka nova konstruktivna rješenja. Ovaj je projekt na ponos čitavoj Hrvatskoj pošti i njime zajednički otvaramo novu poštansku eru u Hrvatskoj. Cilj nam je svima da budemo jaka tvrtka sa sigurnim radnim mjestima i sve boljim uvjetima rada.“

ODRŽAN 21. MEMORIJALNI TURNIR „BORIS PIGAC“

U organizaciji HSP – Podružnice 1 te uz podršku i suradnju HP – Hrvatske pošte, 13. travnja 2019., održan je 21. Memorijalni malonogometni turnir “Boris Pigac”. Turnir se održava svake godine, u znak sjećanja na tragično preminulog kolegu Borisa, koji je bio poštar u PU 10020 Zagreb – Novi Zagreb. Turnir se odigrao u dvorani NC Šalata na Zagrebačkom velesajmu. Na turniru je sudjelovalo devet ekipa iz Zagreba te po jedna ekipa iz Zadra i Osijeka. Ovogodišnju pobjedu zasluženo je odnijela ekipa iz Osijeka, dok su drugoplasirani bili Zadrani. Treće mjesto izborila je ekipa HPekspres iz Zagreba. Najboljim strijelcem proglašen je Ivo Gubo (Dubrava – Zagreb), a titulu najboljeg golmana osvojio je Kristijan Lukenda iz Osijeka. Čestitamo svim sudionicima!

INICIJATIVA 67 JE PREVIŠE – PROMIJENIMO UVJETE ZA MIROVINU PRI KRAJU PRIPREME ZA PRIKUPLJANJE POTPISA!

S porukom “67 je previše”, od 27. ovoga mjeseca do 11. svibnja u cijeloj će se zemlji prikupljati potpisi za referendum o izmjenama uvjeta za odlazak u mirovinu. Sindikalisti koju pokreću ovu akciju uvjereni su u uspjeh. Potpiši i TI! Zajedno promijenimo uvjete za odlazak u mirovinu!

USKRŠNJA KOŠARICA OVE GODINE SKUPLJA ZA 100 KN

Istraživanje Nezavisnih hrvatskih sindikata pokazalo je da su cijene ovogodišnjih uskršnjih košarica porasle od jedne do 100 kuna, za koliko je porasla bogatija košarica. Ona srednja je poskupjela za kunu, a skromna za 37 kuna. NHS je uočio da mnogi proizvodi za koje je snižen PDV nisu pojeftinili. Tako bogatija košarica ove godine iznosi 1.824,43 kn, dok je prošle godine iznosila 1.715,24 kn. Ovogodišnja srednja košarica iznosi 1.225,45 kn, a prošle je godine iznosila 1.224,41 kn. Skromna košarica ove godine iznosi 703,28 kn, a lani je iznosila 666,44 kn. Sadržaj triju košarica najviše se razlikuje po vrsti i cijeni glavnih namirnica – ribi i mesu, te o uvrštenosti slatkiša, grickalica i pića.

Svim članovima i radnicima od srca želimo sretan i blagoslovljen Uskrs!