HSP - Hrvatski sindikat POŠTE

POST INFO 687 – SAVJETOVANJE „MODERNIZACIJA ZAKONODAVSTVA O ZAŠTITI PODATAKA – OPĆA UREDBA (GDPR)“

U suradnji s Agencijom za zaštitu osobnih podataka (AZOP), u Zagrebu je prošli tjedan za sve sindikate udružene u Nezavisne hrvatske sindikate (NHS) održano savjetovanje „Modernizacija zakonodavstva o zaštiti podataka – opća Uredba o zaštiti osobnih podataka (GDPR)“. Radi se, naime, o Uredbi EU iz 2016., koja se počinje primjenjivati 25. svibnja 2018. Cilj ove Uredbe jest zaštita i osnaživanje osobnih podataka svih građana EU kao i promjena načina pristupa zaštiti podataka u organizacijama. S obzirom da sindikati prikupljaju i obrađuju posebno zaštićenu kategoriju podataka, koja se odnosi na članove sindikata, dužni smo vas obavijestiti da ćemo u skladu s ovom Uredbom izvršiti sve potrebne radnje i zaštitne mjere u očuvanju vaših osobnih podataka. Jednako tako, kroz izmijenjenu, odnosno posebnom napomenom nadopunjenu internu dokumentaciju (pristupnica, istupnica, zahtjev za isplatu pozajmice i pomoći, ugovori…) upoznat ćemo vas s vašim pravima, a za sva dodatna pitanja i eventualne nejasnoće moći ćete se obratiti vašim sindikalnim povjerenicima. O svim potrebnim i za vas važnim informacijama obavijestit ćemo vas putem našeg glasila.

ISPRIKA I ISPRAVAK TEKSTA IZ PROŠLOG BROJA

NOVI SORTIRNI CENTAR HRVATSKE POŠTE PREDSTAVLJEN NA MEĐUNARODNOJ KONFERENCIJI O RAZVOJU NEKRETNINA

U prošlom broju Post infa objavili smo tekst pod nazivom Novi sortirni centar Hrvatske pošte predstavljen na međunarodnoj konferenciji o razvoju nekretnina u kojem je pogreškom i netočno objavljeno da je u radu Konferencije sudjelovao Alen Gerek, izvršni direktor Divizije podrška, umjesto kolegice Zvjezdane Nemet, ekspertice za upravljanje nekretninama u Diviziji podrška i voditeljice projekta izgradnje novog sortirnog centra. Ovom se prilikom ispričavamo zbog pogreške te objavljujemo ispravljeni tekst.

„Kako piše u ovotjednoj Pošti, Hrvatska pošta sudjelovala je 24. travnja na 14. godišnjoj međunarodnoj konferenciji o razvoju nekretnina na kojoj je Zvjezdana Nemet, ekspert za upravljanje nekretninama u Diviziji podrška i voditeljica projekta izgradnje novog sortirnog centra, održala prezentaciju. Nemet je istaknula kako je priprema i planiranje gradnje novog sortirnog centra iziskivala godine pripreme – od traženja idealnog prostora do usvojenih idejnih rješenja za zemljište površine 70.200 četvornih metara. Lokacija na kojoj se gradi kompleks nalazi se na strateški važnom mjestu za razvoj i poboljšanje procesa prijenosa pošiljaka. Naselje Gradići, u kojem se nalazi parcela, osim što je blizu Međunarodne zračne luke „Franjo Tuđman“, smješteno je i nedaleko od prilaza autocesti Zagreb – Sisak i brze gradske prometnice Zagreb – Velika Gorica. Ukupna vrijednost investicije iznosi 350 milijuna kuna, a kamen temeljac položen je 16. svibnja 2017. godine. Završetak prvog dijela radova očekuje se krajem 2018. godine.“.

ISPLATA JEDNOKRATNE PRIGODNE NAGRADE

U skladu s člankom 61. Kolektivnog ugovora Hrvatska pošta će 21. svibnja 2018. isplatiti jednokratnu prigodnu nagradu u iznosu od 1.000,00 kuna neto radnicima koji su 1. svibnja 2018. bili u radnom odnosu kod Poslodavca osim radnicima čija prava i obveze iz radnog odnosa miruju. Nije na odmet još jednom napomenuti kako je isplata ove jednokratne prigodne nagrade, koju smo nekada nazivali regresom, blagodat Kolektivnog ugovora sklopljenog za radnike Hrvatske pošte krajem 2017. godine.

AKCIJA DOBROVOLJNOG DARIVANJA KRVI U BRANIMIROVOJ U ZAGREBU

Akcija dobrovoljnog darivanja krvi u Branimirovoj 4, Zagreb, soba 203 (sindikalna dvorana), 3. kat, održat će se u četvrtak, 17. svibnja 2018. od 9 do 15 sati uz stanku od 12:30 do 13:00 sati. Obrok zahvalnosti za darivatelje krvi posluživat će se prema dnevnom jelovniku i izboru radnika u restoranu u Branimirovoj 4 (obrok čini meso, prilog, salata, kruh i čaša soka ili vina, u iznosu do maksimalno 30 kuna). Troškove obroka pokriva Crveni križ.

DRAGE MAJKE, SRETAN VAM MAJČIN DAN!

Majčin dan je blagdan u čast majki i majčinstva koji se u većini zemalja, pa i u Hrvatskoj, obilježava svake godine, druge nedjelje u svibnju (ove godine je to 13. svibnja). U zapadnom svijetu uspostavljen je u 20. stoljeću. Majčin dan ima svoje korijene u engleskom i američkom pokretu žena. Amerikanka Ann Maria Reeves Jarvis, koju se smatra osnivačicom Majčinog dana, godine 1865. organizirala je Mothers Day Meetings gdje su majke mogle razmjenjivati ideje o aktualnim pitanjima.

I kad su daleko
One su blizu
Od osmijeha
I od suza
Tkane
Majčine oči, majčine oči
Čuvaju tvoje bezbrižne dane

Sve radosti slave
Sve utjehe znaju
I sve brige brinu
Majčine oči, majčine oči
Sve svoje daju
Kćerci i sinu.
(Novi fosili)