HSP - Hrvatski sindikat POŠTE

POST INFO 682 – „NE ŽELIMO IĆI NA BOLOVANJA ZBOG PSIHIČKOG STRESA“

Autori ovog naslova kao i teksta pod navodnicima naši su članovi. Naime, isti dan, netom prije objave teksta „Zašto lažu nam u lice, plaču naše oranice“ (Post info, broj 680, od 23. ožujka 2018.) stiglo nam je slično pismo. Naglasak je na postavljenim ciljevima, zbog kojih radnici rade pod velikim pritiskom, kao i strahom od mogućeg otkaza ukoliko iste ne ostvare. Autori ovog pisma mole mjerodavne da realno sagledaju njihove probleme i pokušaju ih razumjeti jer se pod psihičkim stresom i stalnim pritiscima posao ne može obavljati kvalitetno. No, da se ne bi ponavljali, prenosimo dio pristiglog pisma te se pridružujemo apelu radnika koji samo žele dostojanstveno raditi i od svog rada jednako tako, dostojanstveno živjeti. „Poštovani, usuđujemo se progovoriti, iako u strahu za svoj posao o problemu postavljanja ciljeva i ocjenjivanju. Veliki je pritisak na djelatnicima vezano za ostvarenje ciljeva koji su vezani za ocjenu koja … postaje razlogom da se radniku predloži otkaz ugovora o radu ako ne proda zadane ciljeve… Sigurno znate da u zadnje vrijeme naši djelatnici daju otkaz i odlaze u zemlje EU jer ne vide budućnost u Pošti… želimo ostati raditi u našoj pošti, ali shvatite da nemamo kome prodati u tolikoj količini zadane ciljeve jer je stanovništvo u teškom financijskom stanju te zato i odlaze iz naše domovine. Prodali smo svojoj rodbini, prijateljima i sebi samima što smo mogli i sad smo uvidjeli da nemamo kome više prodati zadanu količinu ciljeva. Posao obavljamo pod stresom i obeshrabreni strahujući da ćemo dobiti poziv da ne zadovoljavamo na poslu zbog neostvarenih ciljeva… ne želimo ići na bolovanja zbog psihičkog stresa“.

MINISTARSTVO PRAVOSUĐA: USKRSNICA NIJE IZUZETA OD OVRHE!

Krajem ožujka Nezavisni hrvatski sindikati uputili su Ministarstvu pravosuđa dopis u kojem se traži mišljenje o mogućnosti isplate uskrsnice na zaštićene račune radnika, ako poslodavac nema gotovinsku blagajnu, a sve kako bi se uskrsnica zaštitila od ovrhe. Ministarstvo je odgovorilo kako se „u okviru svoje nadležnosti može očitovati samo u odnosu na činjenicu je li usksnica jedno od primanja koje je izuzeto od ovrhe…“. Tako ističu da uskrsnica kao vrsta primanja „nije obuhvaćena člankom 172. OZ-a (izuzeće od ovrhe)“, ili jasnije rečeno, uskrsnica nije izuzeta od ovrhe. Nadalje, Ministarstvo je u svom odgovoru pojasnilo kako se otvara poseban (zaštićeni) račun na koji se uplaćuju primanja izuzeta od ovrhe. Također, istaknuli su da za primanja koja nisu obuhvaćena člancima 172. i 173. OZ-a ne postoji zakonska osnova za otvaranje posebnog (zaštićenog) računa. Zaključak svega navedenog – uskrsnica se ne može isplatiti na zaštićeni račun!

SISTEMATSKI PREGLEDAI ZAVRŠAVAJU 19. SVIBNJA 2018.

Sistematski pregledi radnika koji su počeli 19. svibnja 2016. završavaju 19. svibnja 2018. Radnici koji do sada nisu obavili preglede ili žele provjeriti kada su bili na pregledu mogu to obaviti ili se naručiti kod referenata zaduženih za narudžbe na svom području rada. Svaki radnik ima pravo na jedan sistematski pregled u periodu za koji je sklopljen ugovor (19. 5. 2016. – 19. 5. 2018.), a naručiti se mogu najkasnije do 10. svibnja 2018. na telefonske brojeve navedene u Obavijesti 91/18.

IZVJEŠĆE PUČKE PRAVOBRANITELJICE: NAJVIŠE SU NA UDARU – RADNICI

Radni i službenički odnosi prvi su put na vrhu u godišnjem Izvješću pučke pravobraniteljice po broju novootvorenih predmeta. Prošle godine ured Lore Vidović otvorio je 2.533 nova predmeta, od toga ih je 301 iz radnih i službeničkih odnosa, slijedi nekad neupitno prvo pravosuđe s 297 predmeta, pa diskriminacija s 277 i zdravstvo s 230 novootvorenih predmeta. Nesiguran status zaposlenih U veoma opsežnom Izvješću pučka pravobraniteljica se na probleme iz radnog odnosa i probleme tretmana radnika osvrnula na nizu mjesta, povezavši taj odnos sa socijalnim stanjem u Hrvatskoj, pa i iseljavanjem iz nje. Pučku pravobraniteljicu “izrazito zabrinjava” nesiguran status zaposlenih, a taj status “može značajno biti unaprijeđen” i to preispitivanjem regulacije rada na određeno vrijeme, unapređivanjem rada inspekcija i povećanjem transparentnosti pri zapošljavanju. „Do tada, mnogi su prisiljeni birati između trpljenja kršenja prava, gubitka posla i napuštanja države“, stoji u Izvješću. Mladi, a prestari U nezavidnoj su situaciji i mladi i stari. Stariji od 50 godina i dalje su diskriminiraniji od mladih pri zapošljavanju, ali javljaju se i poslodavci koji i mlađe od 40 godina smatraju prestarima. Naveden je slučaj čovjeka u tridesetim godinama koji je dobio otkaz (kasnije je dobio sudski spor protiv poslodavca) jer je »istrošen«, a poslodavac je zaključio da mu je bolje zaposliti nekog mlađeg čija će mladost i snaga više pogodovati obavljanju posla. Sve veće probleme stvara i SOR, koji pogoduje poslodavcima i gotovo je u potpunosti zamijenio institut pripravništva i “mjera se na neki način pretvorila u prepreku za ulazak na tržište rada kroz procese redovnog zapošljavanja”. Pučka pravobraniteljica upozorava da se SOR etablirao kao “standardna prekarna etapa na prelasku iz obrazovanja u svijet rada koja je početak karijere učinila puno nesigurnijim i slabije plaćenim, pogotovo za visokoobrazovane”. Promjena zakona i sužavanje potencijalnih korisnika SOR-a dodatno je otežala položaj starijih od 29 godina koji nemaju radnog iskustva. Vidović upozorava da odnos između zaposlenika i poslodavca utječe i na zdravlje. Navodi niz pojava koje kratkoročno donose korist poslodavcu (fleksibilizacija rada, nesigurni oblici rada, snižavanje standarda zaštite na radu, dugotrajni prekovremeni rad, nepoštovanje zakonskih odredbi o slobodnim danima..), ali i “ubrzano ‘troše’ radnike i negativno utječu na njihovo zdravlje, dovode do kroničnih bolesti, ranijeg umirovljenja i povećanja troškova (u pravilu dugotrajnog) liječenja”. Preporuka HUP-u Usprkos svemu, i dalje “svjedočimo zahtjevima za dodatno slabljenje pozicije radnika i izmjenu radnog zakonodavstva u korist interesa poslodavaca”. Ne čudi stoga, što je pučka pravobraniteljica preporučila Hrvatskog udruzi poslodavaca (HUP) “da osigura redovno održavanje radionica o primjeni hrvatskog i europskog antidiskriminacijskog prava, naročito u području rada i zapošljavanja”. (Izvor: Novi list)

POPTORE ČLANOVIMA HSP-a

Na temelju Pravilnika o fondu solidarnosti, Hrvatski sindikat pošte je u prvom kvartalu ove godine (od 1. siječnja do 31. ožujka 2018. godine) svojim članovima ukupno isplatio 212.900,00 kuna.