HSP - Hrvatski sindikat POŠTE

POST INFO 674 – IZVJEŠĆE O OZLJEDAMA NA RADU ZA 2017. GODINU

Prema izvješću o ozljedama na radu koje je Odjel zaštite na radu, zaštite od požara i ekologiju dostavio Glavnom radničkom vijeću i Središnjem povjereništvu radnika za zaštitu na radu, u 2017. godini u Hrvatskoj pošti dogodilo se ukupno 189 ozljeda na radu, i to: 96 u radnom procesu, 24 na putu s posla i na posao, 12 zbog ugriza psa te 57 zbog razbojništva. Zbog ozljeda na radu u 2017. godini evidentirano je ukupno 91.768 sati bolovanja, odnosno 11.471 radni dan. Nadalje, s te osnove isplaćena naknada na teret HP – a (ukupne potpore) iznosi ukupno 80.000,00 kn (od toga 52.500,00 kn za ozljede na radu, te 27.500,00 kn za ozljede na radu uzrokovane razbojništvom). Najčešći izvori nastanka ozljeda na radu u 2017. godini su protupravno djelovanje trećih osoba (63 puta) prijevozna sredstva cestovnog prometa (38 puta), potom prostori, površine i instalacije po kojima se kreću osobe na radu (30 puta), životinje (ugriz psa -18 puta). U 2017. godini ozlijedilo se najviše poštara, njih 77, te 71 operater u PU, a gledano po spolu, ozlijedilo se 107 kolega i 82 kolegica.

POŠTARI – HEROJI ULICE

Zima je. Sniježi! Vani -2˚C. Na cesti – bljuzga. Pločnici neočišćeni. Cipele polako upijaju vlagu. Poštanska torba krcata pisama! Za početak 15 kilograma materijala za dostavu, plus neadresirane tiskanice, plus još toliko pisama u dva depoa! Kilometri prijeđenog puta se nižu. Posla preko glave, a poštar pjevuši preinačenu pjesmu Prljavaca – „Heroj ulice“: Uvijek sam želio biti poštar – poštar heroj ulice, ne kao James Bond, prokleti tajni agent, želio sam biti samo poštar, poštar – heroj ulice, bar jedan dan, djevojko, bar jedan sat… Uvijek sam sanjao da je neko drugo vrijeme, ja bih bio Romeo, a ti Juliet! Uvijek sam sanjao da sam ja poštar, poštar – heroj ulice, koji će promijeniti baš čitavi svijet! Prisiljen da razmišljam, ja shvatio sam sve – rođen da budem poštar – poštar heroj ulice! O da, da, da…

SKUP RADNIKA U SLAVONSKOM BRODU

Stotinjak radnika s područja Brodsko-posavske županije okupilo se na skupu radnika HP-a, koji je održan u petak, 2. veljače 2018., u Slavonskom brodu. Skup je, kao i obično, imao dva dijela, službeni i onaj zabavni. Skupu je nazočila Izvršna direktorica Sektora u Diviziji pošta Suzana Jukić, dok se izvršni direktori Sektora u Divizijama mreža i ekspres, unatoč najavi dolaska, nisu odazvali. U prvom, službenom dijelu podnijeta su izviješća o radu Radničkog vijeća GP5 te izviješća o poslovanju i stanju zaštite na radu. Uslijedila su pitanja radnika na koja se nastojalo što iscrpnije odgovoriti. Nakon prvog dijela nastupilo je „drugo poluvrijeme“, koje su radnici iskoristili za međuobno druženje i zabavu.

POGODNOSTI ZA ČLANOVE

Kao što vam je poznato, Hrvatski sindikat pošte sklopio je brojne ugovore s različitim tvrtkama i tako svojim članovima omogućio povoljnu kupnju roba i usluga. Više o tome možete provjeriti na našoj internetskoj stranici www.sindikat-hsp.hr ili se raspitati kod povjerenika HSP-a. Izdvajamo najnoviji ugovor, prema kojem naši članovi ostvaruju pogodnu cijenu smještaja u hostelu Arena u Zagrebu, Remetinečki gaj 28. Cijena smještaja na bazi noćenja i doručka iznosi 120 kuna (plus boravišna pristojba). Kako bi ostvarili ovu pogodnost dovoljno je na recepciji hostela predočiti člansku iskaznicu HSP-a.

NEZABORAVNO LJETOVANJE I ODMOR U PLAVOJ VALI

TURISTIČKA SEZONA 2018.
(od 17.06. do 16.09.2018.)
PRIJAVE SE PRIMAJU

do 16. veljače

PODSJEĆAMO VAS DA SU U TIJEKU PRIJAVE ZA LJETOVANJE I ODMOR U TURISTIČKIM OBJEKTIMA PLAVE VALE na Puntu (Krk), u Rogoznici, na Bolu (Brač), u Vrboskoj (Hvar) i u Mlinima (blizina Dubrovnika).

Nudimo Vam vrhunski turistički smještaj uz najpovoljnije cijene na hrvatskom turističkom tržištu i uz iznimno prihvatljive uvjete plaćanja. Cijene turističkog smještaja po apartmanu kreću se u rasponu od 200 do najviše 350 kn dnevno.

*Plaćanje je moguće jednokratno uz popust od 5% ili u ratama od 5-10 mjesečnih rata bez kamata.

Popunite obrazac za prijavu, koji možete naći na internetskoj stranici www.sindikat-hsp.hr ili kod Vašeg sindikalnog povjerenika, dostavite poštom na adresu PLAVA VALA HSP d.o.o., Radićeva 12, 10000 Zagreb, fax-porukom na broj 01/4929676 ili na e-mail blagajna1@sindikat-hsp.hr.
Sve dodatne informacije na možete dobiti na telefone 01 4686-087 i 01 4686-088.

Nemojte propustiti ljetovati i uživati u najljepšem moru te hrvatskim i svjetskim top turističkim odredištima na Jadranu.