HSP - Hrvatski sindikat POŠTE

POST INFO 547 – POZIV ZA PODNOŠENJE ZAHTJEVA ZA OSTVARIVANJE PRAVA NA DOPLATAK ZA DJECU U 2015.

Svi korisnici doplatka za djecu do kraja veljače trebaju obnoviti zahtjeve kako bi bez prekida mogli nastaviti primati doplatak i u 2015. godini, podsjećaju iz Hrvatskog zavoda za mirovinsko osiguranje (HZMO). Uz zahtjev za ostvarivanje prava na doplatak za djecu više nije potrebno dostavljati dokaze o ostvarenom ukupnom dohotku kućanstva doplatka za djecu od Porezne uprave, poslodavca, HZZO ili HZZ. Svima koji zahtjev za nastavno utvrđivanje prava na doplatak za djecu podnesu nakon propisanog roka, kao i onima koji podnose nove zahtjeve, pravo pripada od dana podnošenja zahtjeva. Zahtjevi se podnose HZMO-u, područnoj službi, uredu ili ispostavi prema mjestu prebivališta podnositelja, a zahtjevi za ostvarivanje prava na doplatak za djecu, prema propisima EU, Područnoj službi u Zagrebu na adresi Mihanovićeva 3. Korisnicima kod kojih od 1. ožujka 2015. u odnosu na prethodnu godinu nije utvrđena promjena u visini doplatka za djecu, doplatak će se nastaviti isplaćivati bez donošenja novog rješenja za tekuću godinu. U tom slučaju, za dokazivanje statusa korisnika doplatka radi ostvarivanja drugih prava, korisnik može zatražiti potvrdu. Rješenja će dobiti korisnici kojima se visina doplatka smanjuje ili povećava, odnosno koji će u 2015. godini izgubiti pravo na doplatak za djecu.
Opći uvjeti za ostvarivanje prava su da podnositelj zahtjeva do dana podnošenja zahtjeva ima tri godine neprekidnog prebivališta u RH, da živi u zajedničkom kućanstvu s djecom i uzdržava ih te da ukupno ostvareni prihodi kućanstva u 2014. godini ne prelaze dohodovni cenzus od 1.663,00 kune mjesečno po članu. Dohodovni cenzus određuje se na osnovi svih prihoda kućanstva ostvarenih u prethodnoj kalendarskoj godini i to – sve vrste oporezivih dohodaka, mirovina, novčanih naknada zbog privremene spriječenosti za rad/bolovanje, zbog nezaposlenosti, zbog njege i skrbi o djetetu i zbog profesionalne rehabilitacije.

KOMU I ČEMU SLUŽE KRITERIJI U NATJEČAJIMA?

Nedavno su u dva grada održani interni natječaji Hrvatske pošte. Radno mjesto – neloše, mnogima primamljivo. Prilika za napredovanje, više bodova, bolja plaća… I tako, dobroj prilici odazvalo se desetak radnika, naravno, onih koji su ispunjavali kriterije navedene u natječaju – srednja ili viša stručna sprema, položena vozačka dozvola b kategorije i poznavanje rada na računalu. Kad vidi vraga, ispali svi oni već u prvom krugu. Nitko nije zadovoljio kriterije što god to značilo, a značiti može svašta nešta. Bitno da je Poslodavac, uz uobičajenu pismenu odbijenicu, ljubazno zahvalio kandidatima i pozvao ih da se i dalje javljaju na natječaje (!?!). Bajkovito, nema šta. Javljat ćemo se na natječaje kako bi skupljali odbijenice, pa tko više…baš nemamo pametnijeg posla. Bilo kako bilo natječaj je propao, zbog čega ili koga, ne znamo, namjerno ili ne, pokazat će vrijeme. Pošten bi se čovjek samo mogao upitati čemu natječaji kada ih ne zadovoljavaju ni oni koji ih zadovoljavaju?

POVOLJNE CIJENE
ODMORA I LJETOVANJA U “PLAVOJ VALI”

TURISTIČKA PREDSEZONA I POSEZONA
PRIJAVE SE PRIMAJU
OD 16. VELJAČE DO 02. OŽUJKA 2015.

Sve članove Hrvatskog sindikata pošte obavještavamo da od 16. veljače  do 02. ožujka 2015. mogu podnijeti svoje prijave za LJETOVANJE i ODMOR u smještajnim objektima Plave Vale za turističku predsezonu i posezonu u 2015. godine.

VELIKI POPUSTI ZA ČLANOVE HSP-a

CIJENE smještaja za članove Hrvatskog sindikata pošte i njihove obitelji kreću se od 60 do 120 kn po danu, ovisno o veličini apartmana i njegovoj lokaciji.
Vrhunski smještaj – veliki popusti – iznimno pristupačne cijene smještaja (koje su niže do 70% u odnosu na redovne cijene), pružaju članovima našeg Sindikata mogućnost uživanja u najljepšim hrvatskim top turističkim destinacijama.

Ako ste u vremenu od 13.04. do 14.06. (predsezona) i od 13.09. do 31.12. (posezona), namjeravali svoj odmor provesti u nekom od naših odmarališnih objekata po iznimno povoljnim cijenama: Punat na Krku (60, 90 ili 120 kn), Rogoznica (100 kn), Bol na Braču (110 kn), Vrboska na Hvaru (80 ili 110 kn) i Mlini kod Dubrovnika (80 ili 100 kn), pozivamo Vas da popunjeni obrazac za prijavu, koji se može naći na internetskoj stranici www.sindikat-hsp.hr (dostupno od danas iza 17 sati) ili kod Vašeg sindikalnog povjerenika, pošaljete poštom na adresu Radićeva 12, 10000 Zagreb ili fax-porukom na broj 01/4929676 ili na e-mail blagajna1@sindikat-hsp.hr, zaključno do 02. ožujka 2015.g.

Za turističku sezonu u 2015. godini raspored smjena će na bazi sedam noćenja (ponedjeljkom), osim za smještaj u Vrboskoj na otoku Hvaru, gdje će smjene biti na bazi 10 noćenja.
Sve ostale informacije vezane uz korištenje naših odmarališnih objekata, možete pročitati na našoj internetskoj stranici www.sindikat-hsp.hr (dostupno od danas iza 17 sati) ili upitati na telefonske brojeve 01 4686-087 i 01 4686-088.