HSP - Hrvatski sindikat POŠTE

POST INFO 516 – I OSMJEH SE UČI, ZAR NE?

To što vam se često plače, tko vam je kriv? Svojim (o)smiješkom klijentu dajete do znanja kako je dobrodošao i da sa posebnim zadovoljstvom njemu, upravo njemu(!), stojite na raspoložbi, da ste jedva čekali da mu možete ponuditi proizvod iz široke palete poštanskih usluga. Štoviše, nezaobilazni ˝smajlić˝ je korak više, mogli bi slobodno reći, usluga s dodanom vrijednošću, koja ne košta ništa i skroz se ne naplaćuje.
Kad taman pomisliš da je sve jasno, evo problema. Naime, Poslodavac nije propisao intenzitet, širinu i količinu (o)smijeha. Izostalo je čak i to, treba li se smješkati stalno ili samo povremeno. Ljudi se u neznanju smješkaju po svom nahođenju i tu nastaje problem. Stvar treba najhitnije riješiti. Nije poznato kako se to rješava drugdje al’ znano je kako je evidentnom problemu doskočio stručnjak iz Sektora sortiranja sa istoka Hrvatske. Inače, provjereni stručnjak za maksio-facijalnu nefunkcionalnost, uža specijalnost mimika. Rečeni je, koristeći dugogodišnje iskustvo na ovom polju, kolegici zamjerio nedovoljnu količinu, širinu i intenzitet smješkanja i, ne gubeći vrijeme, odmah propisao slijedeću terapiju. Kolegice, imam lijek za vaš evidentni problem kojeg vi očito niste svjesni. Vi ćete meni lijepo vježbati kod kuće. Pitate kako? Lako, da lakše biti ne može. Svakog ćete dana, više sati, jednostavno staviti olovku u usta, onako poprijeko između gornje i donje čeljusti, što više prema kutu usana i, vidjet ćete, osmjeh vam neće biti moguće skinuti s lica.
Maestralno, nema što! Dajte ljudi, što ste takvi, ne budite tako sebični, šaljite tog osmjeh-gurua diljem Pošte da nas nauči smijati se. Stručnjaka za plakanje ionako imamo napretek.

WENN’S WIRKLICH WICHTIG IST, DANN LIEBER MIT DER POST

Da čovjek ne povjeruje! U naslovu je slogan Austrijske pošte. Za one koji nisu baš na ti s Njemačkim jezikom, u naslovu piše: Kada je zaista važno, šaljite poštom. Da, u pravu ste, to je upravo ono što piše na novim vozilima drage nam, i jedine, Hrvatske Pošte. Pisali smo nedavno o tom, sjećate se. Ma, vidi ti drskosti cijenjenih kolega iz naprednog dijela Europe. Nevjerojatna beskrupuloznost, sram ih može biti. Oni su, što se nas tiče, obični plagijatori. Osim što nam besramno pokušavaju oteti ionako premali hrvatski poštanski kolač(ić), velika Österreichische Post AG još besramnije otima naše intelektualno vlasništvo. Al’, naopaki kakvi mi već jesmo, lako se može dogoditi da se među nama nađe kakav zlonamjernik, koji zna da se u Domovini prepisuje sve i svašta, pa da pomisli kako su se naši stručnjaci zaigrali i prepisali austrijski slogan. No, takvima jednostavno treba zatvoriti gubicu, jer obzirom na to koliko rečeni slogan šalje dobru, jasnu i nedvosmislenu poruku, treba biti siguran da je to naš, i samo naš uradak. Und der Punkt, keine Geschichte!

SAGA O PU 32264 BAJAKOVO

Vratolomijama s poštanskim uredom na granici sa istočnim susjedima, kako sada stvari stoje, približava se kraj. Sjetimo se, sve je počelo negdje sredinom prošle godine. Odokativnim pristupom i manipulacijom netočnim podacima o poslovanju ureda, najprije ukinuše rad noću, ne isplati se, govorili su tada. Potom, kao izravna posljedica učinjenog, prestaje potreba za stanovitim brojem zaposlenih u uredu. A, onda, naravno, ˝neperspektivni˝ured je trebalo zatvoriti.
I, gle sad, salto mortale, totale. Puj, pike, ne važi! Ured se neće zatvoriti, pače, i noću će raditi. Da se ne bi krivo razumjeli, od početka smo tvrdili da je nepametno to što se radi, al’ zar nije za zapitati nadležne, kako sad to, otkud taj kopernikanski zaokret, tko se to igra i zašto, koliko sve to košta? Ne pitamo adresu na koju će biti ispostavljen račun. Ona je svima poznata.

GODIŠNJE OCJENJIVANJE I CILJEVI ZA 2014.

Godišnje ocjenjivanje radnika za prethodnu i postavljanje ciljeva za tekuću godinu su u punom jeku. S obzirom na poneka loša iskustva iz prošlosti, poslodavac je svojevrsnim naputkom rukovoditelje podsjetio na neke važne principe i okolnosti koje treba uvažiti pri ocjenjivanju ostvarenih učinaka u protekloj godini. U ˝naputku˝ se, između ostalog, poručuje kako, uzimajući u obzir svekolike okolnosti, ne treba uvijek robovati brojkama jer je često suština važnija od brojki. Jednako tako, podsjeća se na mogućnost da neki ciljevi možda, iz raznoraznih razloga,  nisu bili realno postavljeni, kao i to da mogu postojati objektivni razlozi zbog kojih cilj nije ostvaren iako je radnik dao sve od sebe, što svakako treba uzeti u obzir. Ne treba zanemariti i podcijeniti situaciju da će neki radnici puno više ostvari u jednom dijelu ciljeva, a manje u drugom. I na kraju, ne i najmanje važno, od ocjenjivača se traži da argumentirano znaju zašto nekome daju određenu ocjenu.
Lijepo je to i vrlo dobronamjerno napisano, preostalo je sve to u djelo provesti.

LJETOVANJE I ODMOR U PLAVOJ VALI – U TIJEKU JE ZAPRIMANJE PRIJAVA
* PRIJAVE SE PRIMAJU DO 15.04. *

Kao što smo Vas u prošlom broju Post Infa već informirali, započeli smo s primanjem prijava za ljetovanje i odmor u smještajnim objektima Plave Vale. Puna turistička sezona započet će 09.06. i trajati do 15.09.2014. godine.
Za Vas smo izradili i promotivni letak koji možete dobiti kod Vašeg sindikalnog povjerenika, kojim Vas želimo detaljnije upoznati s našom turističkom ponudom, za koju vjerujemo da će prema svojim uvjetima, lokacijama objekata i iznimno povoljnim cijenama, zadovoljiti Vaše potrebe za odmorom i ugodnim ljetovanjem.
Napominjemo, da je raspored smjena za ovu turističku sezonu određen na bazi sedam noćenja, osim za smještaj u Vrboskoj na otoku Hvaru, gdje će smjene biti na bazi deset noćenja.
Plaćanje cijene smještaja moguće je jednokratno ili u ratama i to: za radnike Hrvatske pošte, koji nisu članovi HSP-a, najviše do 5 (pet) mjesečnih rata, a za članove HSP-a najviše u 10 (deset) mjesečnih rata; za članove HSP-a dana je mogućnost dobivanja pozajmice radi plaćanja troškova puta trajektnim linijama; članovi Hrvatskog sindikata pošte za ljetovanje u vrijeme predsezone i posezone imaju pravo i na dodane popuste i promotivne cijene. Ispunite obrazac za prijavu, koji možete naći na našoj internetskoj stranici www.sindikat-hsp.hr ili kod Vašeg sindikalnog povjerenika i da pošaljite ga  zaključno do 15. travnja, na našu adresu Radićeva 12, 10000 Zagreb, na fax broj 01/4929676 ili putem mail-a poruke na blagajnahsp@h.s.p.t-com.hr.

Odgovore na sva pitanja vezana uz korištenje naših odmarališnih objekata možete dobiti upitom na telefonske brojeve 01 4686-087, 01 4686-088, 098 955 0021.

KVALITETAN SMJEŠTAJ – POVOLJNE CIJENE – VRHUNSKE TURISTIČKE DESTINACIJE

PLAVA VALA HSP