HSP - Hrvatski sindikat POŠTE

POST INFO 408 – Još svega nekoliko dana do izbora za radnička vijeća i povjerenike za zaštitu na radu – ne zaboravite glasati!

Dana 12. listopada 2011. održat će se šesti izbori za radnička vijeća i povjerenike radnika za zaštitu na radu u HP d.d. Sve radnike pozivamo da izađu na izbore, da razmisle o tome kojim će sindikalnim listama dati svoje povjerenje, pri čemu bi trebali voditi računa o tome tko je i kako zastupao njihove interese i to ne na riječima nego na djelima i postignućima. Obavještavamo sve radnike koji su listiće za glasanje dobili poštom, da ih vrate nazad što je prije moguće, jer ih izborni odbor mora dobiti zaključno sa 12. listopadom. U suprotnom, listići se neće uzeti u obzir. Oni koji listiće nisu dobili poštom, na izbore će moći izaći i glasati 12. listopada.
Želimo li značajnije utjecati na odluke o sigurnosti naših radnih mjesta, našim pravima i obvezama, na poslovanje Hrvatske pošte i svega onoga što nas se itekako tiče, moramo izabrati Radničko vijeće kao zakonom utvrđeni oblik suodlučivanja radnika. Kada ne bi bilo Radničkog vijeća, o našoj budućnosti i o socijalnoj sigurnosti naših obitelji odlučivao bi poslodavac. Povjerenici zaštite na radu, sukladno svojim zakonskim ovlastima, također mogu značajno pridonijeti i utjecati na sigurnost radnika na radnom mjestu. Zato nam trebaju povjerenici koji znaju i mogu utjecati na Poslodavca, koji će osigurati radnicima sigurne radne uvjete i zdrav radni okoliš. Zašto izaći na izbore? Jer o zaštiti svojih radničkih interesa ODLUČUJEMO SAMI.
Glasujte za svoje Radničko vijeće i Povjereništvo zaštite na radu 
Glasujte za Listu HRVATSKOG SINDIKATA POŠTE 
GP 1 – Nositelj liste za RV i PZNR – DAVOR KRŠIĆ              Lista broj 1
GP 2 – Nositelj liste za RV i PZNR – MILJENKO GORUP        Lista broj 2
GP 3 – Nositelj liste za RV i PZNR – ŽELJKO MILJAK            Lista broj 1
GP 4 – Nositelj liste za RV i PZNR – MILAN JUKIĆ                Lista broj 1
GP 5 – Nositelj liste za RV i PZNR – MARIO VRČEK              Lista broj 1
GP 6 – Nositelj liste za RV i PZNR – DAMIR JURIŠIĆ            Lista broj 2
Održan sastanak na temu internih radnih vremena poštanskih ureda
Obavještavamo vas da je u srijedu, 5. listopada održan sastanak socijalnih partnera s mjerodavnima u HP d.d. na temu internih radnih vremena poštanskih ureda. Na sastanku je dogovoreno kako će Poslodavac razmotriti pojedinačne prigovore sindikata te će se za mjesec dana održati novi sastanak na kojem bi se trebao utvrditi konačan dogovor. Podsjetimo, Poslodavac je s primjenom izmjena internih radnih vremena krenuo 1. rujna 2011., unatoč protivljenju Hrvatskog sindikata pošte te unatoč tomu što smo za očitovanje tražili i dodatne materijale. Suglasnost za primjenu ovakvih internih radnih vremena nismo nikada dali, s obzirom da je prijedlog kakvog smo dobili u kolovozu bio pun nelogičnosti, propusta i nedostataka. Poslodavca smo još prije dva mjeseca upozorili da je izrada radnih vremena poštanskih ureda s korisnicima usluga vrlo kompleksan posao koji zahtjeva temeljitu analizu i to svakog ureda pojedinačno. Sve naše članove pozivamo da se sa svojim primjedbama i prijedlozima po ovom pitanju jave svojim sindikalnim povjerenicima. Vaše primjedbe uzet ćemo u obzir te ćemo učiniti sve da ih i Poslodavac uvaži te da se ovaj predmet riješi u korist radnika HP d.d.
Održani XII. Sportski susreti radnika Hrvatske pošte
Završeni su još jedni, dvanaesti po redu, Sportski susreti radnika Hrvatske pošte, koji su se održali u Umagu od 29. rujna do 2. listopada. Uz odličnu organizaciju, susreti su protekli u iznimno veselom tonu, a ostvareni su i sjajni rezultati. U igrama je sudjelovalo 600 natjecatelja, koji su odmjerili snage u čak 11 disciplina. Novost, koja je označila ovogodišnje susrete je snimanje milenijske fotografije, pa se tako 600 poštarica i poštara imalo priliku susresti s poznatim „milenijskim“ fotografom Šimom Strikomanom. Na taj je način Hrvatska pošta ovjekovječila ovogodišnje susrete te dobila fotografiju koja će ući u poštansku povijest.
Rezultati:
BOĆANJE: 1. SPLIT, 2. ZAGREB 1, 3. PAZIN
BRZO HODANJE: MUŠKI – preko 40 godina: 1. MIJO JAGATIĆ, 2. ZORAN GRČIĆ, 3. ZDENKO BUŠIĆ
BRZO HODANJE: MUŠKI – do 40 godina: 1. ALEN LENUZZI, 2. ANEL BAJRAKTAREVIĆ, 3. TOMISLAV RANČIĆ
BRZO HODANJE: ŽENE: MIRANDA RADMILO
GRANIČAR: 1. ZAGREB 1, 2. RIJEKA, 3. OSIJEK
KUGLANJE: ŽENE: 1. TEUTA VORKAPIĆ, 2. IVANKA FRANIČEVIĆ, 3. SANDRA KRAJAČIĆ
KUGLANJE EKIPNO: 1. ZAGREB 1, 2. BJELOVAR, 3. SLAVONSKI BROD
KUGLANJE: MUŠKI: 1. IVAN PLAZINIĆ, 2. IGOR RADOŠ, 3. ZVONKO SALOPEK
MALI NOGOMET: 1. ZADAR, 2. OSIJEK, 3. ZAGREB 1
PIKADO: EKIPNO: 1. PAZIN, 2. SPLIT, 3. POŽEGA
PIKADO: POJEDINAČNO: 1. IVANA MILOSLAVIĆ, 2. JOSIPA MIOČ, 3. MARINA POTURIČEK
ODBOJKA NA PIJESKU: 1. ŠIBENIK, 2. SPLIT, 3. OSIJEK
POTEZANJE KONOPA: 1. SPLIT, 2. DUBROVNIK, 3. ZAGREB 2
STOLNI TENIS: 1. SPLIT, 2. OSIJEK, 3. ZAGREB
ŠAH: 1. ANĐELKO SITARIĆ, 2. SREĆKO KOVAČEVIĆ, 3. JURAJ EVAČIĆ
TENIS MUŠKI POJEDINAČNO: 1. ZVONIMIR VAKANJAC, 2. DAVOR VRANIĆ, 3. HRVOJE ŠKERGAT
TENIS MUŠKI PAROVI: 1. CVITANOVIĆ-PEZO, 2. VRANIĆ-VAKANJAC, 3. ŠKERGAT-VUKOVIĆ
TENIS ŽENE POJEDINAČNO: 1. VESNA PEZO, 2. LJUBICA RESLER, 3. MIRJANA MAJIĆ
TENIS MIX PAROVI: 1. PEZO-RESLER, 2. CVITANOVIĆ-BLAŽEKOVIĆ, 3. VRANIĆ-MAJIĆ
Sa željom da se ovakav susret ponovi i iduće godine, svim sudionicima XII. Sportskih susreta, a posebno osvajačima medalja, od srca čestitamo!
Visine naknada i otpremnina koje se primjenjuju za mjesec srpanj 2011.
Prema obavijesti Ureda za upravljanje ljudskim resursima, visina otpremnine u slučaju odlaska u mirovinu u listopadu iznosi 25.122 kuna neto.
Jubilarna nagrada za godine radnog staža u Hrvatskoj pošti isplaćuje se radniku prema slijedećim iznosima;
– Za 10 godina rada – 2.010 kuna neto
– Za 15 godina rada – 2.512 kuna neto
– Za 20 godina rada – 3.266 kuna neto
– Za 25 godina rada – 3.768 kuna neto
– Za 30 godina rada – 4.522 kuna neto
– Za 35 godina rada – 6.029 kuna neto
– Za 40 godina rada – 7.537 kuna neto
Radniku ili njegovoj obitelji isplaćuje se potpora u neoporezivim iznosima za smrt radnika 7.500 kuna, za smrt člana uže obitelji (bračnog druga, djece i roditelja) 3.000 kuna, za neprekidno bolovanje duže od 180 dana (jednom godišnje) 2.500 kuna. Regres za godišnji odmor iznosi 2.000 kuna neto. Prosječna neto plaća za mjesec kolovoz iznosila je 5.024 kuna, a prosječna bruto plaća za mjesec kolovoz 6.826 kuna.