HSP - Hrvatski sindikat POŠTE

Podrška NHS-a prikupljanju potpisa protiv “outsourcinga”

Poštovani kolegice i kolege,

danas je u organizaciji 17 sindikata državnih i javnih službi, od kojih je 11 udruženo u NHS, započelo prikupljanje potpisa građana protiv izdvajanja pomoćnih poslova iz sustava državnih i javnih službi, takozvanog „outsourcinga“.
Kao što ste mogli čuti i vidjeti iz medija, prikupljanje potpisa započelo je danas u 9.00 sati na velikom broju lokacija širom Hrvatske. Nadovezujući se na pismo koje smo Vam uputili dana 28. svibnja 2014. godine, još Vas jednom pozivamo da se akciju osobno i aktivno uključite.

Apeliramo na predsjednike, povjerenike, aktiviste i članove udruženih sindikata ne samo da se akciji osobno odazovu potpisom na potpisnoj listi nego i na svojim mrežnim stranicama, svojim glasilima i na razne druge prigodne načine promiču akciju i motiviraju članove sindikata i njihove obitelji, rodbinu, susjede, prijatelje… da i oni stave svoj potpis na listu i jednako tako, da svi zajedno, osobnim dežuranjem na potpisnim mjestima, osobnom zauzetošću, doprinesu uspjehu ove važne sindikalne akcije. Više doista nije potrebno navoditi razloge zbog kojih treba dati svoj potpis ili svoje vrijeme za dežurstvo na potpisnim mjestima kao i osobni doprinos pri motivaciji članova sindikata, ali i šire, građana, za njihov osobni odaziv ovoj akciji. Uvjereni smo kako svi to dobro razumijete i kako Vas upravo zbog solidarnosti sa onima koji su u potrebi, zbog toga što ste sindikalisti, nevažno u kojem svojstvu u sindikatu, i u kojem sindikatu, za Vaš osobni odaziv i aktivni doprinos ne treba dodatno i posebno motivirati. Već Vaše ime i prezime, JMBG ili OIB te potpis na potpisnoj listi značit će kako Vam je još uvijek stalo. A Vaše dodatno djelovanje kroz promicanje same akcije i dežurstvo na potpisnom mjestu proizlazi iz Vašeg osobnog opredjeljenja za Vaše članstvo u sindikatu i Vaše aktivno djelovanje.

Stoga nemojte čekati nego što prije otiđite do jednog od potpisnih mjesta i potpišite. U ranije spomenutim materijalima poslali smo Vam i popis koordinatora sa svim nužnim podacima pa Vas molimo da im se što prije obratite i dogovorite svoje vrijeme za dežurstvo na nekom od potpisnih mjesta.

Ponekad se svatko od nas pita čime može osobno doprinijeti nekom dobru u našoj zemlji. Snažan odaziv naših građana na razne oblike javnih humanitarnih akcija pa i ovoj posljednjoj, za žrtve katastrofalnih poplava, pokazuje kako je ogromnoj većini itekako stalo.

I ovo je jedna od takvih akcija. Stoga jednostavno unesite u nju i sebe. Za dobro tih 26 500 radnika, ali i za opće dobro.

S poštovanjem

Predsjednik

Krešimir Sever