HSP - Hrvatski sindikat POŠTE

ODRŽAN MEMORIJALNI TURNIR ROBERT BAJTAL 2024.

Hrvatski sindikat pošte, odnosno Podružnica 5 – Vukovar prošli je vikend, od 24. do 26. svibnja, tradicionalno organizirala Memorijalni turnir Robert Bajtal.

Ovaj se turnir održava svake godine u spomen na našeg dragog kolegu i povjerenika HSP-a Roberta Bajtala, koji je tragično poginuo na radnom mjestu u PU Vinkovci. Ovogodišnji turnir je već 21. po redu u našoj organizaciji. Osim što nas podsjeća na brzinu protoka vremena, ova nam visoka brojka govori i to da je Memorijal u Vinkovcima omiljen među našim članovima, pa i mlađim generacijama, kao i to da je naš pokojni Robert bio cijenjen i voljen kolega, kojega se svi s radošću prisjećaju.

Memorijal je započeo uobičajeno, obilaskom Robertovog groba, komemoracijom u PU 32100 te posjetom njegovoj obitelji. Turnir se održao u Vinkovcima, na sportskim terenima Lučić sport, a na njemu su sudjelovale muške malonogometne ekipe, a umjesto tradicionalne odbojke, ovoga se puta organiziralo natjecanje u pikadu.

Iako sportski rezultati nisu bili u prvom planu, valja istaknuti da je malonogometni turnir osvojila ekipa iz Osijeka, drugo mjesto ekipa iz Velike Gorice, a treće mjesto zauzela je ekipa iz Vukovara. Najboljim igračem proglašen je Petar Štolfa iz Osijeka, dok je najbolji golman bio Kristijan Lukenda, također iz Osijeka. U pikadu su snage odmjerili i muškarci i žene, a više sreće i preciznosti imali su muškarci koji su zauzeli sva tri prva mjesta. Najbolji je bio Tomislav Cerjan iz Vukovara. Drugo mjesto osvojio je Slavko Stanić iz Zagreba, a treće gost iz Mađarske Laszlo Horvath.

Ostaje nam još jednom zahvaliti i čestitati svim sudionicima turnira, kao i našim dragim tradicionalnim gostima iz Sportske udruge Mađarske pošte na odazivu, sportskom fair-play-u te ugodnom druženju i zabavi, uz već tradicionalan poziv za iduću godinu – „…i kad poželiš se ravnice, dođi u Vinkovce…“.