HSP - Hrvatski sindikat POŠTE

NHS u Saboru podijelio zastupnicima primjedbe

Radio 101) B.D. – Nezavisni hrvatski sindikati na čelu s Krešimirom Severom podijelili su zastupnicima u Hrvatskom Saboru svoje primjedbe na Prijedlog Zakona o kriterijima za sudjelovanje u tripartitnim tijelima i reprezentativnosti za kolektivno pregovaranje:
„Nenadano je sam Ministar predlagač izmijenio postotak koji je važan za sudjelovanje u kolektivnim pregovorima s 10 na 20% iako se neprekidno sam zauzimao i izjavljivao kako je taj postotak nepromjenjiv do trenutka dok se sindikati međusobno ne slože”, rekao je Krešimir Sever te dodao kako će to biti posebno težak udarac na male sindikate u privatnom sektoru koji se ionako teško organiziraju.
Sever je podsjetio hrvatsku javnost i na skupljanje potpisa javnosti protiv veoma sličnog zakona iz 2010. godine:
„Prvo je predsjednik ove Vlade zajedno s nekoliko svojih ministara i dužnosnika, u ono vrijeme prikupljanja potpisa, najprije taktički čekao dok se nije pokazalo da će očito biti dovoljno potpisa, a tada su svi zajedno pred kamerama i medijima došli i potpisali. Danas rade upravo suprotno onome što su potpisali i podupiru ono protiv čega su dali svoje potpise.“