HSP - Hrvatski sindikat POŠTE

Krešimir Sever: Vladajući su nesposobni, jedino čime se bave je kako što duže ostati na vlasti!

KRITIKE

‘Građani su oderani, nezadovoljni i ljutiti. Jedva preživljavaju…’

Autor: Ivan Klarić

(Politika Plus) Sindikati su nezadovoljni Vladom. To je poznato već neko vrijeme. Zapravo, sindikalni čelnici koriste svaku prigodu da prema Markovom trgu odašilju kritike. Tako da je zapravo bilo i očekivano čuti kritike od strane predsjednika Nezavisnih hrvatskih sindikata Krešimira Severa kada smo ga zamolili za komentar novog izdavanja obveznica u SAD-u. Naime, Ministarstvo financija danas je potvrdilo da je Hrvatska izdala 10-godišnju obveznicu u vrijednosti 1,5 milijardi dolara, uz konačni prinos od 5,625 posto, a najavljuje da će se sredstva od tih obveznica utrošiti za podmirenje dugova koji dospijevaju na naplatu u idućem razdoblju.

-Pokazalo se da postoji vrlo visok interes za hrvatske vrijednosne papire, a upis su tražila 372 investitora s upisanih nešto manje od 8 milijardi dolara, naveli su u priopćenju Ministarstva. I dok Linić ovo smatra uspjehom, Sever na to gleda u potpunosti drugačije. Ističe da je to dokaz kako ova Vlada nema nikakvu ekonomsku politike, osim – zaduživanja.

– Car je gol! Ova vlast dokazala je da ne zna rješavati probleme i da su zbog toga frustrirani. S druge strane, izbjegavaju dijalog sa sindikatima, s poslodavcima, a što je najgore, i s građanima. Sve pokušavaju sami, a samo se iz dana u dan dokazuju kao osobe koje ne znaju riješiti probleme, žestoko će Sever

Čelnik najbrojnije sindikalne središnjice kaže da su vladajući ipak uspješni u jednom.

– Građani su u potpunosti oderani. Nezadovoljni i ljutiti. Jedva preživljavaju, a vladajući se samo brinu kako što dulje ostati na vlasti. Bez okolišanja udaraju na sve i uzimaju nam sve što mogu, ističe Sever.

Sever kaže da ga ne iznenađuje ponašanje i potezi ministra financijs Slavka Linića. On je ipak, ističe Sever, važna karika ove Vlade.

– Od Plana 21 bilo je najvažnije osvojiti vlast i tu vlast zadržati. U skladu s tom politikom išla je i briga za njihove ljude. Naime, učinili su sve da ih postave na dobro plaćena mjesta bez obzira jesu li sposobni za poslove gdje su postavljeni. Nije bilo tu nikakvih kriterija osim što su morali biti bliski nekoj od političkih stranaka na vlasti. Situacija je loša, i bit će sve lošije!Što je najgore, toga je svjesna i Vlada, ali ponavljam, nemaju oni nikakvih rješenja za sve naše probleme, na kraju će Sever