HSP - Hrvatski sindikat POŠTE

IZVANREDNI POST INFO 770 – DOGOVORENA ISPLATA USKRSNICE I REGRESA

U prošlim brojevima našeg tjednika Post info informirali smo vas da smo od Poslodavca zatražili bezuvjetnu isplatu jednokratne nagrade koju mi nazivamo uskrsnicom. Naime, radi se o naknadi koja je propisana čl. 61. Kolektivnog ugovora, koja je radnicima Hrvatske pošte trebala biti isplaćena do 31. ožujka 2020.g., a koju je Poslodavac do sada jednostrano odbijao isplatiti.

Kako smo bili svjesni da uz neisplaćenu USKRSNICU uskoro dolazi vrijeme i za isplatu REGRESA ZA GODIŠNJI ODMOR, s predstavnicima Poslodavca posljednjih smo tjedana vodili intenzivne i mukotrpne razgovore u kojima smo iznosili argumente i razloge koji dokazuju da isplata ovih naknada radnicima Hrvatske pošte ne smije i ne može biti uskraćena. Bili smo spremni ova prava ostvariti pod bilo koju cijenu pa makar na duži, teži i skuplji način. Istovremeno s pregovorima pripremili smo se da u slučaju nepostizanja dogovora možemo odmah krenuti s nekoliko tisuća sudskih tužbi.

Danas vas sa zadovoljstvom možemo izvijestiti da smo s Poslodavcem konačno postigli dogovor i da su prihvaćeni svi naši zahtjevi. To znači da će u utorak, 2. lipnja svim radnicima Hrvatske pošte, istovremeno biti isplaćeni i USKRSNICA i REGRES ZA GODIŠNJI ODMOR i to u punim iznosima koji su ugovoreni Kolektivnim ugovorom.

Još se jednom pokazalo da su nas naša upornost, umijeće pregovaranja te odgovoran i dosljedan pristup problemu, za razliku od negativističkog i huškačkog postupanja nekih drugih sindikata, doveli do željenog rezultata. Sve ovo je dokaz kako je zajedništvo i jedinstvo svih članova Hrvatskog sindikata pošte najbolji put do rješavanja problema i postizanja uspjeha u sindikalnom radu.