HSP - Hrvatski sindikat POŠTE

“DOSTA POHLEPE – RADNIK JE IZNAD PROFITA!”

Hrvatska se u subotu 15. listopada pridružila velikom globalnom prosvjedu koji se održao u gotovo tisuću gradova u preko 80 zemalja svijeta. Nekoliko tisuća ljudi okupilo se na Trgu bana Jelačića u Zagrebu, a na prosvjedu je sudjelovao i veliki broj članova sindikata udruženih u Nezavisne hrvatske sindikate noseći zastave NHS-a i udruženih sindikata te transparent “Dosta pohlepe – radnik je iznad profita!”
Glavni je cilj globalnih i nenasilnih prosvjeda, pa tako i ovog u Zagrebu, bio zahtjev za jačanjem sudjelovanja građana u donošenju političkih odluka odnosno za politikom koja će staviti ljude ispred profita i raditi na dobrobit svih građana te protiv pogubnog utjecaja neoliberalnih gospodarskih politika te pogubnog djelovanja i utjecaja multinacionalnih korporacija, financijskih institucija i s njima povezanih političkih elita na živote građana u postojećem modelu kapitalizma.
Zagrebačkom prosvjedu pridružile su se sve sindikalne središnjice, pa je tako na Trgu svoju podršku ovom nenasilnom prosvjedu dao i Hrvatski sindikat pošte.