HSP - Hrvatski sindikat POŠTE

POST INFO 895 – Nastavljeni pregovori s poslodavcem – pomak prema postizanju dogovora!

Kao što smo i najavljivali, jučer smo s Upravom Hrvatske pošte nastavili pregovore o povećanju plaća i poboljšanju materijalnih prava poštanskih radnika. Pregovaračka strana poslodavca u pregovorima nažalost nije sudjelovala u punom sastavu jer je predsjednik Uprave zbog iznenadnog poziva i neodgodivih obveza morao otputovati u inozemstvo!

Iako smo sa članovima Uprave postigli značajan napredak prema dogovoru o povećanju plaća i poboljšanju materijalnih prava, pregovaračka strana poslodavca, bez nazočnosti predsjednika Uprave, nije bila spremna pristupiti postizanju dogovora.

S obzirom na navedeni izostanak predsjednika Uprave, kao i činjenicu da je za potrebe pregovora bilo nužno detaljno analizirati učinak predloženih povećanja na financijsko poslovanje Hrvatske pošte, sastanak je prekinut i razgovori će biti nastavljeni sredinom idućeg tjedna. Tada očekujemo i postizanje dogovora o iznosima te početnoj isplati povećanih materijalnih prava i plaća poštanskih radnika. Sporazum bi trebao poboljšati materijani status poštanskih radnika i biti financijski održivi za Hrvatsku poštu.

U nastavku razgovora iskoristili smo priliku sa članovima Uprave detaljno analizirati cjelokupno stanje u Hrvatskoj pošti s posebnim naglaskom na preopterećenost poštanskih radnika, otežane uvjete rada, kao i manjak operativnih radnika na svim radnim mjestima.

Ovom prilikom želimo još jednom zahvaliti našem resornom ministru gospodinu Olegu Butkoviću, koji je na zajedničkom sastanku koji smo održali prošlog tjedna, prihvatio posredovati u našim pregovorima s poslodavcem. Veliki osobni doprinos našim aktivnostima dao je i gospodin Krešimir Saver, aktualni predsjednik Gospodarsko socijalnog vijeća (GSV), na čemu smo mu neizmjerno zahvalni.

Želimo da u Hrvatskoj pošti rade zadovoljni i dobro plaćeni poštanski radnici, kao i da uvjeti u kojima rade budu što je moguće kvalitetniji. Na tome ćemo ustrajati pod bilo koju cijenu. U slučaju ako pregovori uskoro ne dovedu do postizanja dogovora s poslodavcem, preostaje samo jedan put prema ostvarenju naših ciljeva.