HSP - Hrvatski sindikat POŠTE

POST INFO 711 – Izbori za radnička vijeća i povjereništva za zaštitu na radu

13. PROSINCA 2018.

ZAŠTO GLASATI I BIRATI LISTU HRVATSKOG SINDIKATA POŠTE?

Pravo je radnika udruženih kroz radnička vijeća i povjereništva radnika za zaštitu na radu, sudjelovati u odlučivanju o pitanjima u vezi s radom, radničkim pravima i interesima te gospodarskim i socijalnim položajem radnika. U mandatu dosadašnjeg saziva RADNIČKIH VIJEĆA i POVJERENIŠTAVA RADNIKA ZA ZAŠTITU NA RADU, a koja su djelovala uz potporu i u suradnji s HRVATSKIM SINDIKATOM POŠTE, dogodile su se brojne pozitivne promjene vezane uz radna i materijalna prava radnika Hrvatske pošte. Treba navesti da su povećane plaće za sve operativne radnike (na godišnjoj razini ukupno za više od 30.000.000 kn), da su u Kolektivni ugovor vraćene sve naknade koje su za vrijeme financijske krize u društvu bile ukinute (uskrsnica, regres za godišnji odmor, božićnica), dok su iznosi za neke od tih naknada i višestruko povećani. Radnička vijeća su u svojem mandatu aktivno sudjelovala i zastupala interese radnika u brojnim postupcima vezanim za poništavanje otkaza i u slučajevima pobijanja drugih odluka poslodavca donesenih na štetu radnika. To uključuje pružanje pravne i svake druge pomoći u zaštiti prava radnika, kako pred poslodavcem tako i pred sudskim, upravnim i drugim tijelima.

IZAĐI NA IZBORE I BIRAJ LISTU HRVATSKOG SINDIKATA POŠTE

Naši kandidati su odlučni izboriti se za uvjete rada u Hrvatskoj pošti bez straha, odlučni smo izboriti se za sigurnost radnog mjesta svakog poštanskog radnika, odlučni smo izboriti se za poštivanje dostojanstva radnika i radništva u cjelini, odlučni smo izboriti se za bolji gospodarski i socijalni položaj radnika Hrvatske pošte, čime bi se stvorili uvjeti za sigurniju i sretniju budućnost svih zaposlenih radnika i njihovih obitelji. Kandidati na našim listama imaju potrebna znanja i dugogodišnje iskustvo rada u radničkim vijećima i povjereništvima radnika za zaštitu na radu. Mi dobro poznajemo radnička prava i interese i znamo što je potrebno napraviti kako bismo ih osigurali i zaštitili. Da bismo u tome mogli uspjeti potrebno nam je zajedništvo i solidarnost svih radnika, potrebna nam je Tvoja potpora i Tvoj glas.

POKAŽIMO POSLODAVCU I SVIMA ONIMA KOJI ŽELE ODLUČIVATI O NAŠIM SUDBINAMA DA SMO JEDINSTVENI, ODLUČNI I SOLIDARNI U BORBI ZA ZAŠTITU RADNIČKIH PRAVA I INTERESA

HRVATSKI SINDIKAT POŠTE

NE NASJEDAJTE POZIVU NA BOJKOT IZBORA!

Posljednjih dana u radnim prostorima GP-1 pojavili su se letci u kojima se poziva birače da ne sudjeluju na izborima za RV i PZNR, jer će izbori biti poništeni zbog navodnih nezakonitosti u postupku izbora. Ova informacija je netočna i zlonamjerna, kao i mnoge druge koje nam u posljednje vrijeme dolaze iz iste gubitničke “kuhinje” RSRH. Radnička vijeća ne pristaju biti taocima u sukobu između dvije ili više frakcija jednog sindikata na zalasku, koje ne znaju niti tko ih je ovlašten zastupati, ali znaju da žele kontaminirati izborni proces. U tom svojem cilju neće uspjeti jer su postupci izbora koje provode RV i PZNR potpuno transparentni i u skladu s propisima kojima je reguliran izborni postupak. Naše trajno opredjeljenje je da podupiremo sve one koji se bore za radničku solidarnost i jedinstvo u zaštiti prava i interesa radnika. Predstavnici Hrvatskog sindikata pošte u RV i PZNR ne bave se drugim sindikatima i njihovim problemima, ne odgovaraju na zlonamjerne napade koji se temelje na lažnim informacijama i izvrnutim činjenicama, već se vode isključivo interesom radnika i radništva Hrvatske pošte. Pozivamo sve radnike Hrvatske pošte, izađite na izbore za RV i PZNR i glasujte putem pošte ili na biračkim mjestima 13. prosinca 2018.g. Izaberite svoje radničke predstavnike kojima vjerujete i koji su vam do sada nebrojeno puta dokazali da su odlučni i sposobni zaštititi vaša radnička prava i interese.

KRAJEM LISTOPADA 141.672 NEZAPOSLENIH

Krajem listopada 2018. godine u evidenciji Hrvatskoga zavoda za zapošljavanje registrirano je 141.672 nezaposlenih osoba. U odnosu na rujan, broj nezaposlenih povećan je za 8,5% ili 11.095 osoba, a u usporedbi s listopadom 2017. godine broj nezaposlenih manji je za 21,5% ili 38.732 osoba. U ukupnome broju nezaposlenih, žene čine 56,5%, a muškarci 43,5%. U usporedbi s istim mjesecom prethodne godine, udio nezaposlenih žena je smanjen, a muškaraca povećan za 0,9 postotnih bodova. Najveći apsolutni broj registriranih nezaposlenih osoba je u Splitsko-dalmatinskoj županiji (16,9%), Gradu Zagrebu (13,1%) i Osječko-baranjskoj županiji (12,4%), a najmanji u Ličko-senjskoj županiji (1,3%).

PRETHODNI REZULTATI IZBORA ZA RV I PZNR U GP-6 Lista HSP-a koju predvodi Damir Jurišić – Rossi je veliki izborni pobjednik!

Izbori za RV i PZNR u GP-6 održani su nešto ranije od izbora u ostalim GP-ima. Izborno povjerenstvo je dana 07. prosinca 2018. objavilo prethodne rezultate izbora, prema kojima je lista HSP-a koju je predvodio naš glavni povjerenik u GP-6 Damir Jurišić-Rossi, ostvarila odličan izborni rezultat i s ogromnom prednošću pobijedila na izborima za RV i PZNR. Prema prethodnim rezultatima izbora za Radničko vijeće, lista HSP-a dobila je 467 glasova, dok je lista RSRH dobila 184 glasa. Na izborima za Povjereništvo radnika za zaštitu na radu, lista HSP-a dobila je 461 glas, dok je lista RSRH dobila 187 glasova. Zahvaljujemo svim radnicima koji su izašli na izbore i birali svoje radničke predstavnike, a posebno onima koji prepoznali naš kvalitetan rad i brigu za svakog poštanskog radnika i koji su zbog toga glasovali za našu pobjedničku listu. Čestitamo našim kolegicama i kolegama koji su bili kandidati na ovim izborima ili koji su svojim svakodnevnim radom i aktivnostima doprinijeli ovom našem velikom izbornom uspjehu. Da bismo mogli zaštitili radnička prava i interese potrebno nam je zajedništvo i radnička solidarnost. Mi ćemo opravdati ukazano povjerenje i zbog toga pozivamo sve radnike Hrvatske pošte da glasuju za liste kandidata Hrvatskog sindikata pošte i u svim drugim izbornim jedinicama gdje se 13. prosinca 2018. održavaju izbori za RV i PZNR.