HSP - Hrvatski sindikat POŠTE

Sindikati Saboru predaju potpise vjerojatno do kraja svibnja

(HRT) – Iz sindikalne inicijative “67 je previše” u petak najavljuju da će za desetak dana znati službeni broj prikupljenih potpisa za referendum o mirovinskoj reformi, koje u Hrvatski sabor planiraju donijeti potkraj svibnja, te poručuju kako ne pristaju na prijedlog potpredsjednika Vlade Predraga Štromara da se bez referenduma izmjene uvjeti za odlazak u punu mirovinu.
– Liste s potpisima još uvijek stižu iz svih županija u središnjicu inicijative u Zagrebu, gdje se kontroliraju. Tek nakon završetka kontrole objavit ćemo broj potpisa koji će biti predani u Sabor, vjerojatno u tjednu iza 26. svibnja, rekla je Hini Mirela Bojić, nacionalna koordinatorica inicijative “67 je previše”.

Za raspisivanje referenduma o izmjenama uvjeta za odlazak u punu mirovinu trebalo je prikupiti najmanje 373.568 potpisa, a prema neslužbenim podacima sindikata dosad su prebrojili gotovo 700.000 potpisa.

Referendumska pitanja odnose se na vraćanje dobne granice za odlazak u punu mirovinu na 65 godina i smanjenje penalizacije za prijevremenu mirovinu.